Bahçelievler'deki patlamada yeni detaylar! 3 kişiye mezar olmuştu: İntihar mı yoksa ihmal mi?

İstanbul Bahçelievler’de geçtiğimiz günlerde 6 katlı bir binada meydana gelen doğalgaz kaynaklı patlamada 3 kişi hayatını yitirmiş, 4 kişi ise yaralanmıştı.Patlamaya dair ortaya atılan yeni iddilar gündeme gibi düştü. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 30 Eylül 2023, 10:45 Güncelleme 30 Eylül 2023, 11:33
Bahçelievler’deki patlamada yeni detaylar! 3 kişiye mezar olmuştu: İntihar mı yoksa ihmal mi?

İÇİNDEKİLER

Türkiye, birer gün ara ile İstanbul ve Ankara'da iki ayrı doğal gaz patlaması haberiyle sarsıldı.

İstanbul Bahçelievler'e bağlı Şirinevler mahallesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan doğal gaz patlamasında Özgür Çoban, Ömer Özdemir ve Ahmet Bal, hayatını kaybetti. 4 kişi ise yaralandı.

Patlama ile ilgili yeni ulaşılan bilgilere göre; patlama yaşanan evin Sultan Çoban'a ait olduğu, patlama anında ise Başakşehir'de yaşayan oğlu Özgür Çoban'ın (46) evde yalnız olduğu tespit edildi.

Patlama ile birlikte Çoban'ın evden sokağa düşerek, Ahmet Bal ve Ömer Özdemir'in ise binadan düşen parçalar nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Evde yapılan incelemelerde doğalgaz vanalarının açık olduğunun belirlenmesi üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca intihar ihtimalini incelemeye aldı.

EŞİYLE ANLAŞMAZLIK YAŞIYORDU
Çevre sakinleri, bir elektrik firmasının priz üretim bölümünde çalışan Özgür Çoban'ın eşiyle anlaşmazlık yaşadığı için annesinin evine geldiğini öne sürdü.

Komşulardan Rabia Bölükbaşı, dairede Sultan Çoban'ın yaşadığını ve patlama sırasında Marmara Ereğlisi'ndeki yazlığında olduğunu belirtti.

Bölükbaşı, daireden bir süre önce koku geldiğini, komşulara bildirdiğini fakat kimsenin dikkate almadığını öne sürdü.

Bölükbaşı, Sultan Çoban'a olaya kendisinin bildirdiğini, annenin patlamayı duyunca şok yaşayıp telefonu kapattığını ifade etti.

KAROT ÖRNEĞİ ALINDI
Diğer taraftan patlama yaşanan apartmandan belediye yetkilileri tarafından karot örneği alınacağı, yapılacak inceleme sonucu binada ikamet edilip edilemeyeceğine karar verileceği bildirildi.

Eğer örnekler çürük çıkarsa bina tahliye edilecek ve en kısa zamanda yıkılacak.

ÖLÜM SİPARİŞ ALIRKEN YAKALADI
Öte yandan patlama esnasında çalıştığı aracın içinde bulunan ve ağır bir şekilde yaralanan Ahmet Bal, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Ahmet Bal için Çifte Havuzlar Mahallesi'nde bulunan Esenler Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından Ahmet Bal'ın cenazesi Sultangazi Cebeci Mezarlığı'na defnedildi. Bal'ın içecek dağıtım şirketinde çalıştığı ve ürün siparişi almak için bayiye gittiği sırada patlama olduğu öğrenildi.

Yeğeninin mesai arkadaşı olan ve patlamadan yaralı olarak kurtulan Emirhan Kutluay ile birlikte aracın içerisinde sipariş hazırladıklarını dile getiren amca Ali Bal, "Ahmet Bal benim yeğenim oluyor. İçecek dağıtım şirketinde çalışıyordu. Çalışma esnasında bayiliklere gidiyor ürün siparişi almak için. Arabalarını park ediyorlar arkadaşı ile birlikte. O anda arabanın içerisinde bilgisayar üzerinden ürünlerin siparişini hazırlarken o anda patlama oluyor. Patlama anında yukarıdan moloz parçaları aracın üstüne düşüyor. Bunlarda aracın içerisinde olduğu için kafa bölgesinden darbe alıyor. O darbe ile birlikte olay gerçekleşiyor. Doğalgaz mı tüp patlaması mı tam olarak bilgimiz yok. Araştırma süreci devam ediyor. Mesai saatleri içerisindeydi, çalışıyordu. Aracının içinde, işinin başındaydı. Yetkili arkadaşlardan aldığımız bilgiye göre o anda bilinci açıktı. Araçtan çıkarmışlar. Çevredeki halkta yardım etmiş. Araçtan çıktığı zaman bilinci açıkmış yani. 1-2 dakika sonra bilinci kaybolmaya başlamış. Çünkü kafasının arka tarafında çatlaklar ve kanama varmış. Doktorların söylediğine göre kafatasının arkasında beş yerde kanama varmış. O şekilde hastaneye kaldırılıyor. Gerekli müdahale yapılıyor fakat yetersiz kalıyor" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN