Çinli turistlerden Mardinli aileye teşekkür ziyareti

Çinli turistler, 5 yıl önce lastik patlayınca eve götürüp kavurma ikram eden Mardinli aileye teşekkür ziyaretinde bulundu. Kusalanred, “Para almadan yardımcı olmak ve evde yemek ikram etmek, bizim alışık olmadığımız bir şeydi” dedi. İşte sizler için derlediğimiz 30 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2023 Güncelleme 30 Eylül 2023, 07:00
Çinli turistlerden Mardinli aileye teşekkür ziyareti

İÇİNDEKİLER

İşte Türk misafirperverliğini gösteren en güzel örnek... 5 yıl önce Mardin'deki Dara harabelerini gezmeye gelen 3 Çinli turistin otomobilinin lastiği patladı. Durumu fark eden çiftçi Osman Ece (30), Google Translate aracılığıyla iletişim kurduğu Çinliler'in lastiğini tamir ettirdi.

Ardından da evine götürdüğü Çinliler'e, annesinin yaptığı kavurma ve pilavdan ikram etti. Çinliler, yaşadıklarını anlatınca, diğer arkadaşları da Mardin'i merak etti. Bunun üzerine 3 Çinli'den biri olan Amelia Kusalanred, arkadaşlarıyla birlikte 5 yıl sonra tekrar Mardin'e gelip, Ece ailesine teşekkür ziyaretinde bulundu. Çok duygulandığını söyleyen Osman Ece, bu kez de Çinli misafirlerine Mardin'e özgü badem şekeri ve hediyelik eşyalar verdi.

İKNA EDİLDİ
Fransız futbolu dün sabah intihar girişimiyle sarsıldı... Nice'te forma giyen orta saha oyuncusu Alexis Beka Beka, kısa bir süre önce ayrıldığı kız arkadaşının üzüntüsünü atlatamadı. Dün A8 otoyolundaki viyadükten intihar etmek isteyen futbolcu, polis tarafından 3.5 saatte ikna edildi.



KÜPE ARARKEN SERVET BULDU
Norveç'in güneyindekii Jomfruland adasında yaşayan Aasvik ailesi, kayıp küpeler için dedektör kullandı. Aramalarda çok ilginç bir olay yaşandı ve dedektör bin yıllık bir tarihi eser buldu. Uzmanlar, bulunan cenaze kalıntılarının paha biçilmez olduğunu söyledi.



AŞK KANSERİ YENDİ
Özgül Türkkan, annesi gibi meme kanserine yakalandı ama hiç yılmadı. İki göğsü ameliyatla alındı, yerine silikon konuldu. Üzüldü ama 20 yıllık bowling tutkusu meme kanserindeki mücadelesinde onu ayakta tuttu. Ameliyattan hemen sonra doktoruna ilk sorusu 'Bowling'e ne zaman başlayabilirim?' oldu. Özgül Hanım'ın en büyük destekçisi, aşk ile evlendiği 30 yıllık eşi oldu. Aralarında aşk, kanser mücadelesini kazanmasını sağladı. Özgül Hanım, "Bowling tutkum ve eşimin aşkı beni ayakta tuttu, kanserle savaşmaktan vazgeçmedim" dedi.
FATMA DAMLA KAYAYERLİ

KENDİNİ FEDA ETTİ
Azerbaycan Milli Meclis Başkan Vekili Adil Aliyev, Ganire Paşayeva'nın defnedilmesinin ardından konuştu: Ganire Hanım sadece bir Azerbaycan vatandaşı değil, Türk devletlerinin sesiydi. Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Özbekistan onun için ortak bir Türk dünyasıydı. Avrupa'da, Amerika'da, Asya'da devletlerimizin sorunlarını her zaman dile getiren bir milletvekiliydi.Kendi sağlığını bu yolda feda etti. Bugün Türkiye'de de bir devlet adamını kaybetmişiz gibi bir hüzün var. Bütün Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle de bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

PROPAGANDA BİTTİ
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Kanun Hükmü' belgeseliyle FETÖ terör örgütünün propagandası yapılmaya çalışıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı festivalden çekildiğini açıkladı. Film, önce seçkiden çıkarıldı ardından tekrar geri alındı. Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Oktay Başaran, "CHP'nin bir terör örgütünü korumaya çalışmasını asla kabul edemem" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, "Sanatın gücü kullanılarak terör örgütü propagandası yapılmasına, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılmasına da karşıyız" diye konuştu. Organizasyonda sınıfta kalan CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin iptal edildiğini bildirdi.

2 TALİHLİYE 845'ER BİN
10 bilen 2 kişi, 845'er bin lira kazandı. 9 bilenler 9 bin 808'er, 8 bilenler 652'şer, 7 bilenler 119'ar, 6 bilenler 20'şer, hiçbir numarayı bilemeyenler 18'er lira alacak.

CANAVAR EVLAT!
Konya'da yaşayan 26 yaşındaki Yusuf Furkan Helvacı, dün sabaha karşı evine geldiği annesi Ayfer Şahin'i (49), aralarında çıkan tartışmada tüfekle vurarak hayattan kopardı. Annesinin ev arkadaşı Ayşenur Gündoğdu'yu, "Suçu üstleneceksin yoksa seni ve çocuğunu öldürürüm" diye tehdit eden Helvacı, spor çantasını da yanına alarak, hiçbir şey olmamış gibi, evden ayrıldı. Zanlı, kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Tolga YANIK

'TEZGAH'A BAK!
Adana'da mahallede kıyma çeken Ferhat Çiftçi (24), Murat Koday (25) tarafından tezgahlarını başka bir yerde açma konusunda uyarıldı. Çıkan tartışma büyüyerek yerini kavgaya bıraktı. Koday, Ferhat Çiftçi ve babasına saldırdı. Kavga çevredeki vatandaşlar tarafından ayrıldı. Evden av tüfeğini alıp geri gelen Çiftçi, motosikletle seyir halindeyken sokakta gördüğü Koday'ı sırtından vurdu. Murat Koday, hastanede can verdi. Yakalanan katil zanlısı, tutuklandı.
Ziya RAMOĞLU

'TIRAŞ'İK OLAY
Antalya Muratpaşa'da berber Furkan Şahin, son müşterisini tıraş ettikten sonra evine bırakmak için otomobiliyle yola çıktı. Şahin, Yeşilbahçe Mahallesi'nde müşterisini bıraktığı sırada başka bir otomobilden rastgele ateş edilmeye başlandı. Tabancadan çıkan mermilerden biri Şahin'in sırtına isabet etti. Furkan Şahin, hayatını aldığı yara sonucu kaybetti. Polis ekipleri, zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

NEREDESİN SEVCAN
Bursa'da 17 yaşındaki Sevcan Şişman, 11 gün önce arkadaşlarıyla birlikte evden çıktı. Bir daha da kendisinden haber alınamadı. Yakınlarına "Hopa'ya gidiyorum" diyen Şişman'ın bulunması için soruşturma başlatıldı.

KAÇAK KABUSU
Siirt Kurtalan'da Dicle Elektrik saha ekipleri, kaçak kontrolü için kırsal kesimlerde denetim yaptı. Önceki kontrolde kaçak elektrik kullandığı için ceza yazılan bir grup bölge sakini, iki şirket çalışanına odun ve yumruklarla saldırdı. Saldırıda bir çalışanın burnu kırıldı. Diğer çalışanın ise kaburgaları zedelendi.

KUZU KUZU ÖLÜME
Mersin Akdeniz'de 15 yaşındaki Mehmet Yıldız, ailesine ait küçükbaş hayvanları otlattığı sırada bir kuzu sulama kanala düştü. Kuzuyu kurtarmak isteyen Yıldız, kanala atladı. Akıntıya kapılıp, suda çırpınmaya başlayan Yıldız'ı görenler kurtarmak istedi ancak başarılı olamadı. Gencin cansız bedeni bulundu.

KAÇIŞIN 'TEMEL'İ
İstanbul Kadıköy'de yaşayan Temel Ünlü (24), bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne yol açtı. 71 gün sonra teslim oldu. Ünlü, savcılıktaki ifadesinde, "Virajı almak için girdiğimde bisikletli bir kişiyi aniden yolun ortasında gördüm. Aracı sağa doğru kırıp kurtarmaya çalıştım. Ben orta şeritteydim. O da çapraz bisikletle gidiyordu. Frene bastım ancak araç kaydı bisikletliye çarptım. Cezaevine girmek istemedim. Bu yüzden kaçtım" ifadelerini kullandı.

'PAR'P'İS'!
Fransa'nın başkenti Paris'i tahtakurusu bastı. Dışarı çıkmaya korkan Fransızlar ise hükümete isyan bayrağı açtı...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN