Konya Belediye Başkanı Altay Birleşmiş Milletler Zirvesi’nde dünya belediyelerine hitap etti: "Yoksulluğu ortadan kaldırmalıyız"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Birleşmiş Milletler Zirvesi’nde dünya belediyelerine hitap etti. Altay, “Dünyada açlığın ve yoksulluğun ortadan kaldırılmasını en güçlü şekilde desteklemeliyiz” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2023 Güncelleme 29 Eylül 2023, 07:01
Konya Belediye Başkanı Altay Birleşmiş Milletler Zirvesi’nde dünya belediyelerine hitap etti: Yoksulluğu ortadan kaldırmalıyız

İÇİNDEKİLER

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ABD'nin New York şehrinde Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesi kapsamında düzenlenen SKA Eylem Haftası etkinliklerinde Yerel ve Bölgesel Yönetimler Forumu'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'ndaki konuşmasına ve görüşmelerine de katılan Altay, forumda yaptığı konuşmada, açlığın ve yoksulluğun ortadan kaldırılmasını, sağlık sistemlerinin geliştirilmesini ve iklim değişikliğiyle mücadele konularını en güçlü şekilde desteklemeleri gerektiğini söyledi. Konya'yı dünyada temsil etmeye devam ettiklerini belirten Altay, "Katıldığımız toplantıda dünyanın birçok yerinden gelen belediye başkanları olarak tüm dünyadaki gıda güvenliği konularını istişare ettik. Ayrıca Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ekim ayında yapacağımız UCLG Dünya Konseyi için meslektaşlarımı davet etme imkanı buldum. Şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN