Canan Karatay'dan 24 saat tok tutan öneri! 4 tane yiyince ekmeği unutacaksınız! İştahınız öyle bir kesilecek ki...

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusundaki önerileriyle gündemdeki yerini koruyor. Özellikle şeker ve ekmek tüketimi konusunda sık sık uyarılarda bulunan Karatay, sağlığa olan olumsuz etkilerini vurguluyor. Beslenme alışkanlıklarının daha bilinçli ve sağlıklı bir yönde şekillendirilmesi gerektiğini savunan Karatay açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Karatay, ekmeğin sağlığa olan zararlarına sıkça dikkat çekerken, açlık hissinin kontrol altına alınması konusunda da önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2023, 15:59 Güncelleme 29 Eylül 2023, 16:00
Canan Karatay’dan 24 saat tok tutan öneri! 4 tane yiyince ekmeği unutacaksınız! İştahınız öyle bir kesilecek ki...

İÇİNDEKİLER

Prof. Dr. Canan Karatay, beslenmeyle ilgili olarak şeker ve ekmek tüketiminin sağlığa oldukça zararlı olduğunu sürekli vurguluyor. Katıldığı birçok programda ekmeğin zararlarını anlatan Karatay, beslenme alışkanlıklarının her zaman daha sağlıklı bir yöne evrilmeli olduğunu savunuyor. Sürekli karnınız acıkıyorsa, sık sık diyete başlayıp yarıda bırakıyorsanız mutlaka bu yöntemi denemelisiniz. Prof. Dr. Canan Karatay iştahı kesen, ekmek yeme isteğini en aza indiren mucizeyi açıkladı. Bu iki besin sayesinde ekmeğin varlığını unutacaksınız. İşte o iki besin...

EKMEK İHTİYACINI YOK EDİYOR

Yıllardır yaptığı açıklamalar ile sık sık gündemde yer alan Prof. Dr. Canan Karatay'ın ekmek yerine önerdiği besin yeniden gündeme geldi.

Yıllar önce yaptığı bir açıklamada ekmek yerine ceviz tüketilmesi gerektiğini belirten uzman isim, 4 adet ceviz tüketmenin ekmek ihityacını azaltacağını ifade etti.

İŞTAHI KESİYOR, AÇLIK KRİZİNİ ENGELLİYOR

Ayrıca günde sadece 4 ceviz tüketerek uzun süre tokluk sağlayabilirsiniz. Açık krizlerinin önüne geçmek için de tüketilebilecek bu besin iştahınızı kesmeye de yardımcı oluyor.

24 SAAT TOK TUTAN MUCİZE: YUMURTA

Yumurtanın da en sağlıklı seçenekler arasında yer aldığını ifade eden Karatay,"Yumurta çok önemli. 3-4 yumurtayı tereyağına kırıp sarısıyla birlikte yiyebilirsiniz. Yumurta ve tereyağından aldığınız enerji, sizi 24 saat tok tutabilir" diyor.

YAĞ YAKAN, TOK TUTAN 10 YUMURTALI KARATAY DİYETİ

Karatay'a göre zararlı gıdalar metabolizmayı olumsuz etkiler, özellikle hazır gıdalar vücuda zarar verir. Ancak yumurta diyeti, fazla kilolardan ve zararlı besinlerden kurtulmayı sağlayabilir.

Canan Karatay'ın önerdiği yumurta diyeti şu şekilde:

Sabah: Sahanda 2 adet yumurta, yarım demet limonlu tere otu veya maydanoz.

Ara Öğün: 2 adet kuru üzüm, 3 adet çiğ badem ve 1 adet haşlanmış yumurta.

Öğle: 2 adet yumurtadan yapılmış menemen ve portakal suyu.

Ara Öğün: 2 adet kuru üzüm, 3 adet çiğ badem ve 1 adet haşlanmış yumurta.

Ek Ara Öğün: 1 adet haşlanmış yumurta.

Akşam: 2 adet haşlanmış yumurta ufak parçalara kesilir, üzerine süzme yoğurt dökülür, baharat eklenir ve yanında şekersiz çay veya filtre kahve içilir.

Yatmadan Önce: 1 adet salatalık ve 1 adet haşlanmış yumurta.