Pembe saçlı zebani Efe Baycan kimdir, kaç yaşında, nasıl Müslüman oldu? Zebani Efe Müslüman mı oldu? 'Zebaniyim' diyordu Kabe görüntüleri...

Efe Baycan Müslüman mı oldu sorusu en sık aratılanlar arasında yerini aldı. Kendisinin aslında zebani olduğunu öne süren Efe Baycan 456 yaşında olduğunu açıklamış, bir de 'Satanistlerin peygamberi' olduğunu öne sürmüştü. Zebani Efe hakkında yapılan son paylaşımda, Müslüman olduğu görüntüler büyük ilgi çekti.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2023, 11:33 Güncelleme 27 Eylül 2023, 11:33
Pembe saçlı zebani Efe Baycan kimdir, kaç yaşında, nasıl Müslüman oldu? Zebani Efe Müslüman mı oldu? ’Zebaniyim’ diyordu Kabe görüntüleri...

İÇİNDEKİLER

Zebani Efe lakabıyla dikkat çeken Efe Baycan sosyal medyadaki videolarıyla büyük ilgi çekiyordu. 456 Yaşında bir zebani olduğunu iddia eden bir Zebani Efe, katıldığı YouTube kanalındaki video ile herkesin ilgisini çekmişti. İnsani yaşam formundaki adının Efe olduğunu söyleyen genç, aynı zamanda Zebani yaşam formunda da 456 yaşında olduğunu iddia etmişti. Bu videoların ardından Zebani Efe lakaplı Efe Baycan'ın Müslüman olma kararı büyük ilgi çekti. İşte o görüntüler...

ZEBANİ EFE MÜSLÜMAN MI OLDU?

'Ben satanistlerin peygamberiyim' diyen ve Türkiye'nin yüzde 15'inin satanist olacağını iddia eden Efe Baycan sosyal medyada en çok konuşulan isimler arasında yer alıyordu. Programda kendisine gelen sorulara cevap verememesi üzerine 'Onu söyleyemiyoruz maalesef' demesiyle ünlendi. Zebani Efe hakkında yapılan son paylaşımda, iman ettiği ve Müslüman olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medya fenomeni ve influencer Efe Baycan, hayatında büyük bir değişiklikle gündeme geldi. Daha önce pembe boynuzlu bir atı Tanrı olarak kabul ettiğini açıklayan genç yetenek Müslüman olmaya karar verdi.

Efe Baycan'ın sosyal medya hesabı genç ismin yaşadığı bu dönüşümü takipçileriyle paylaştı. Baycan, öncelikle pembe saçlarını siyaha boyattı ve yüzündeki hızmaları çıkarttırdı.

Baycan, kelime-i şahadet getirerek Müslümanlığı kabul etti. Namaz kılmaya başladı ve hatta umreye gitmek için hazırlıklara başladı. Sosyal medya hesabından umreye gittiği anları paylaşan Baycan, "Allahu Ekber" notuyla birlikte bu önemli adımını takipçileriyle paylaştı.

Baycan'ın tarzındaki bu radikal değişiklik ve dini inancındaki kararlılık büyük ilgi çekti.

ZEBANİ EFE KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

"Zebani Efe" ismiyle tanınan fenomenin asıl ismi Efe Baycan'dır. Sosyal medyada saçları ve gündem olmak için yaptığı açıklamalarla tanınan "Zebani Efe", kendisini "Cehennem bekçisi" olarak tanımlıyordu. 18 yaşındaki Efe, yaşının 456 olduğunu ifade eden Efe'nin İzmir'de yaşadığı biliniyor. Geçtiğimiz aylarda bir Youtube programına katılan Efe Baycan, anne ve babasının boşanması ardından zor bir dönem geçirdiğini aktarmıştı.