Mevlit kandili ne zaman, bugün mü? | 2023 Mevlid-i Nebi Haftası başladı mı? Mevlit Kandili önemi ve fazileti...

Mevlit kandili ne zaman, bugün mü? Sorusu aratılmaya başlandı. Mevlid Kandili, İslam takvimi içerisinde özel bir yere sahip olan bir gecedir. İslam dünyasında Hazreti Muhammed'in doğumunu kutlamak amacıyla Rebiülevvel ayının 12. gününün akşamından sabahına kadar süren bu özel gece, Müslümanlar için büyük bir anlam taşır. Mevlid kelimesi, doğum anlamına gelirken, kandil ise aydınlatma ve kutlama anlamına gelir. Dolayısıyla Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz'in dünyaya gelişini aydınlatma ve coşkuyla kutlama gecesidir.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2023, 19:16 Güncelleme 10 Ekim 2023, 10:49
Mevlit kandili ne zaman, bugün mü? | 2023 Mevlid-i Nebi Haftası başladı mı? Mevlit Kandili önemi ve fazileti...

İÇİNDEKİLER

Mevlid Kandili 2023 iiçin araştırmalar hızlandı. Hicri takvime göre rebiyülevvel ayında idrak edilecek olan Mevlid Kandili için hazırlıklar başladı. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren bu manevi gün rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor. Mevlid Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve gecelerinden biri. Diyanet'in 2023 dini günler takvimi ile Mevlid Kandili tarihi belli oldu. İşte Mevlid Kandili önemi ve tüm merak edilenler...

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN, BUGÜN MÜ?

Mevlid Kandili bu sene 26 Eylül 2023 Salı günü gerçekleşecek. Yılın son kandili Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor.

MEVLİD KANDİLİ ANLAMI

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor. Sözlükte "doğum yeri ve zamanı" anlamına gelen mevlid kelimesi, İslâm kültüründe özellikle Hz. Peygamber'in doğumunu, bu vesileyle yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılır.

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ

Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.