'Elon' oğlu yaptı: Tesla Optimus gelişmeye devam ediyor!

Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla şirketi kendi insansı robotunu 2021 yılında tanıtmıştı. Tesla Optimus'un dün yayınlanan bir videosunda artık nesneleri kendi başına sıralayabildiği görüldü. İşte sizler için derlediğimiz 26 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2023 Güncelleme 26 Eylül 2023, 07:01
’Elon’ oğlu yaptı: Tesla Optimus gelişmeye devam ediyor!

İÇİNDEKİLER

SpaceX uzay şirketinin kurucusu Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla şirketi kendi insansı robotunu 2021 yılında tanıtmıştı. Tesla Optimus'un dün yayınlanan bir videosunda artık nesneleri kendi başına sıralayabildiği ve insan gibi hareket edebildiği görüldü.

'DADI' VE YAPTI
Shakira, eski sevgilisi Gerard Pique'nin kovduğu bakıcı Lili Melgar'ı son müzik klibinde oynatarak çekişmeli ayrılık sonrası yeni bir darbe daha vurdu. Kolombiyalı şarkıcı, Meksikalı grup Fuerza Regida ile İspanyolca söylediği yeni parçası "El Jefe"nin klibinde, iki küçük oğlunun bakıcısı olan Melgar'a 11 farklı sahnede yer verdi. Shakira "Lili'yi ünlü yapacağım" demişti.

PRENS KABATAŞ'TA
Edinburgh Dükü Prens Edward, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'ni ziyaret etti. Ebru, çini boyama, Edirnekari ve dikiş-nakış gibi geleneksel Türk sanatlarıyla ilgilenen öğrenciler, Prens Edward'a yaptıkları el işi çalışmalarından hediye etti. Öğrencilerle masa tenisi oynayan Prens Edward, robotik atölyesini ve okulun Cambridge sınıfını ziyaret etti. Edward, Kahramanmaraş merkezli depremlerle alakalı albümü inceledikten sonra Kabataş Erkek Lisesi ziyaretçi defterini imzaladı. Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Muharrem Bayrak, Prens Edward'a, annesi Kraliçe II. Elizabeth ve babası eski Edinburgh Dükü Prens Philip'in 2008 yılında okula gerçekleştirdiği ziyaretten kareler ile imzalarını da içeren bir tablo hediye etti.

OH İYİ OLMUŞ
Bursa'da 1 Mart'ta kaybolduktan 6 gün sonra, ormanda 9 kurşunla vurulmuş cesedi bulunan Recep Arı cinayeti ile ilgili soruşturma tamamlandı. Tutuklu sanık Kadir Ilgız ile Arı'nın eşi tutuksuz sanık S.A. hakkında, 'Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, sanıkların telefon mesajlaşmaları da yer aldı. S.A.'ya, WhatsApp mesajı ile "Onu paketledim. Artık seni rahatsız edemez. Eve bir daha gelemez. Annenin evine git ve orada kal" diyen Ilgız'a, Arı'nın eşinin ise telefon görüşmesinde, "Oh, iyi olmuş, süpersin" diye yanıt verdiği belirtildi.



VALİZ LOBİSİ YAKALANDI!
Tesbih satmak için Adana'ya gelen mezatçı Kenan Ç. (48), alışveriş yapmak için bir bakkal dükkanına girince, elindeki valizi kapının önünde bıraktı. Bu durumu fırsat bilen 2 hırsız, içinde yaklaşık 3 milyon 500 bin TL değerinde özel taşlardan yapılmış 400 tespih, 13 bin dolar ve 5 lüks marka kol saati bulunan valizi alarak kaçtı. Polis güvenlik kameralarına yansıyan iki hırsızın Bilal M. (19) ve 16 yaşındaki kardeşi A.M. olduğunu belirledi. İki kardeş, çaldıkları valizle bir parkta otururken yakalandı. Valiz ve içindekiler ise sahibine teslim edildi.
Ziya RAMOĞLU



HALIDAKİ CESET!
İstanbul Pendik'teki Ağırbaşlı Sokak'a önceki akşam bir otomobille sokağa gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler, halıya sarılı cesedi bırakıp kaçtı. Olayı gören vatandaşların ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan halıya sarılı kişinin öldüğü belirlendi. Erkek bir kişiye ait olduğu belirlenen cesetle ilgili olay yeri inceleme ekipleri sokakta uzun süre inceleme yaptı. Olay yerinde yapılan inceleme sonrasında ceset İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili çalışma başlattı.
Mustafa BAKIRHAN

133 MİLYON DEVRETTİ
6+JOKER bilen çıkmayınca 133 milyon 699 bin lira devretti. 5+1 bilen de olmadı. 5 bilenler 485 bin 281'er, 4 bilenler 5 bin 28'er, 3 bilenler 346'şar, 2 bilenler 35'er lira alacak.



1.2 MİLYON DEVRETTİ
10 bilen çıkmayınca bir milyon 191 bin lira devretti. 9 bilenler 10 bin 526'şar, 8 bilenler 674'er, 7 bilenler 119'ar, 6 bilenler 21'er, hiçbir numarayı bilemeyenler 18'er lira alacak.

ÖLÜME UÇTU
Antalya'da Belaruslu Darya Zayats yamaç paraşütüyle atlayış yaptı. Ancak yere çakıldı. Kurtarılamadı.

ADLİYELİK OLAY!
Şanlıurfa'da İ.Y. isimli şahıs, kendini sahte hakim olarak tanıttı. 50 kişiyi 20 milyon TL dolandırdı. Yakalandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN