Engelsiz zirve! Avukat Mustafa Kılıçarslan en yüksek dağları hedefine yerleştirdi: Rota Cilo Dağı...

Mustafa Kılıçaslan, çocuk felci yüzünden koltuk değneklerine mahkum kaldı. Ama hiç yılmadı. Koltuk değnekleriyle tam 108 dağa tırmandı. Kılıçarslan, Gelecek yılki hedefinin ise Türkiye'nin ikinci en büyük zirvesi olan Hakkâri'deki Cilo Dağı'na zirve yapmak olduğunu söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2023 Güncelleme 25 Eylül 2023, 07:30
Engelsiz zirve!  Avukat Mustafa Kılıçarslan en yüksek dağları hedefine yerleştirdi: Rota Cilo Dağı...

İÇİNDEKİLER

Kayserili Mustafa Kılıçaslan 4 aylıkken çocuk felci yaşadı. Sağ bacağı gelişmeyince koltuk değneyi kullandı. Ama yılmadı ve dağcılıkla hayata sarıldı.



Koltuk değnekleriyle tam 108 zirveye tırmandı. Türkiye'nin en büyük 5 dağından dördüne çıkıp bir rekora imza attı. Yeni hedefini de açıkladı: Hakkari'deki Cilo Dağı...

ENGELSİZ ZİRVE!
Kayseri Bünyan'da doğan Mustafa Kılıçarslan, 4 aylıkken çocuk felci geçirdi. Bu nedenle sağ bacağı kalçadan itibaren gelişmedi. Doktor olmayı hayal ederken devlet memuru dahi olamayacağını öğrendi.



Tarla ve inşaatta çalışarak engeli nedeniyle zayıf kalan vücudunu geliştirdi. Dağcılığa heveslendi. Türkiye'nin zirve yapan tek koltuk değnekli dağcı ünvanını elde etti. Bu arada hukuk fakültesini bitirdi. Avukat olarak duruşmalara girdi. Dağcılık hevesiyle ilgili "Dünya'da ampute olmayanlar dışında yüksek irtifa tırmanışı yapan benden başka koltuk değnekli engelli dağcı görmedim. Ağrı'ya 3, Erciyes'e 18, Süphan'a 2, Demirkazık Dağı'na bir, Hasan Dağı'na ise 10 kez zirve yaptım. Bugüne kadar 3 bin metre üzeri 108 yüksek irtifa tırmanışları gerçekleştirdim" dedi.



Ultra maraton yarışları ve kanyon geçişlerine de katıldığını belirten Kılıçarslan, "Unutamadığım tırmanışlardan birisi de gece zifiri karanlıkta tek başıma yaptığım Erciyes zirve tırmanışıdır. Son olarak 2 hafta önce 3 bin 937 rakımlı Kaçkar Dağı'nın zirvesine çıktım.



Böylece Türkiye'nin en yüksek 5 dağından 4'üne çıkmış oldum" sözlerini kaydetti. Gelecek yılki hedefinin ise "Türkiye'nin ikinci en büyük zirvesi olan Hakkâri'deki Cilo Dağı'na zirve yapmak" olduğunu söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN