'Çal'bay! Sahte albaydan 15 bin liralık vurgun! Psikolojik sorunları olan adamı dolandırdı

Sahte albay Yusuf E, psikolojik sorun yaşayan Lezgin P.’yi muayene tezgahıyla 15 bin lira dolandırdı. Hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2023 Güncelleme 25 Eylül 2023, 07:03
’Çal’bay! Sahte albaydan 15 bin liralık vurgun! Psikolojik sorunları olan adamı dolandırdı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Sultan 2. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde muayene sırasında ilginç bir dolandırıcılık vakası ortaya çıktı. Bir süredir psikolojik sıkıntılar yaşayan Lezgin P. (29), durumunu yakın arkadaşlarına da anlattı.



Bir arkadaşı, Yusuf E.'nin (51) emekli albay olduğunu, birçok emekli albay doktor arkadaşının olduğunu ve kendisine ancak onun yardımcı olabileceğini söyledi. Sahte albay Yusuf E, iddiaya göre 15 bin lira karşılığında Lezgin P.'yi, uzman psikolog Özgür Maden'e muayene olmaya gitti.




Muayene sırasında Lezgin P, "Hocam beni tedavi etmeniz için binlerce lira verdim" demesi üzerine şaşkına dönen doktor, olayı yargıya taşıdı. Sahte albay Yusuf E. suçlamaları kabul etmedi. Muayene tezgahıyla dolandırıcılık yapan E. hakkında, "Kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle dolandırıcılık" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. (SEDA NUR GÜNAYDIN)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN