Eşsiz vefa! Köye yerleşip Alzheimer hastası eşine hayatını adadı

Tekstilci koca, köye yerleşip Alzheimer hastası olan eşine adeta hayatını adadı. İşte sizler için derlediğimiz 25 Eylül tarihli TAKVİM yaşam hbaerleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2023 Güncelleme 25 Eylül 2023, 07:03
Eşsiz vefa! Köye yerleşip Alzheimer hastası eşine hayatını adadı

İÇİNDEKİLER

İzmir'de tekstilci Duran Arslan, 46 yıllık eşi Zeynep Arslan'ın 8 yıl önce Alzheimer hastalığına yakalanmasıyla büyük üzüntü yaşadı. Doktorun "Eşinize sakin bir köyde yaşamak iyi gelecektir" tavsiyesi üzerine memleketi Antalya Akseki'deki Kepez Mahallesi'ne taşındı. Hayat arkadaşına ata yadigarı yöreye özgü düğmeli evde bir bebek şefkatiyle bakmaya başladı.



A'MAÇ'INA ULAŞTI
KonyaHanife Eylem Özkay (20), 9 yaşında rastgele izlemeye gittiği bir Wushu maçında 'Bu spor tam bana göre' dedi. Wushu'ya başlayan Özkay, Türkiye şampiyonlukları ve Balkan dereceleri elde etti. Kickboksa başlayan sporcu, "Wushu hayatımı değiştirdi. İyi ki o maçı izlemeye gitmişim. Hiç bilmediğim bir spor dalında şimdi başarılar elde ediyorum" dedi. (TOLGA YANIK)




BURUK ŞAMPİYON
Avusturya'da küçükken araba tamircisinde çırak olarak çalışan Niğdeli İbo Aslan (26), dövüşçü olmayı arzuladı. Antrenmanlara katıldı. Büyük başarı kazandı. Dünya şampiyonluk kemerini beline taktı. 2 Aralık'ta ise UFC'de şampiyon olmak istediğini anlattı. "Ülkemden ciddi anlamda destek görememek beni çok üzüyor" dedi. (İLKER TURAK)



BİRANDA GÜNDEM OLDU
Teknoloji dünyasının yükselen trendi yapay zekaya yönelik küresel ilgi dalgası, İran'da din otoritelerinin radarına girdi. Yapay zekanın, uzun İslami metinleri ayrıştırmaktan dini meselelerde öğütler vermeye kadar her konuda nasıl yardımcı olabileceğinin keşfedilmesi, ülkede gündem yarattı. İran'ın Kum eyaletinde dini liderler, yapay zekanın ülkenin İslami karakterini güçlendirebileceği vurguladı. Hatta robotların fetva verilmesine yardımcı olabileceği fikri ortaya atıldı.



CİNAYET MESAJI!
Ankara Ayaş'ta Göksel Dağcıoğlu, önceki akşam oğlu Emir D. (10) ile ava gitti. İddiaya göre silahını kontrol ettiği sırada yanlışlıkla ateşledi. Oğlunu kanlar içinde görünce aynı silahla intihar etti. İkilinin öldüğü belirlendi. Emir D.'nin dayısı Ferhat Yurt ise "Göksel, önceki günlerde eşine 'Kendimi ve çocuğumu öldüreceğim' diye mesaj atmış" dedi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.



KÜFÜR KATLİAMI
İstanbul Bebek'te önceki gece sahilde bir teknede çalışan Engin Göregen ile Mazlum Doğan, mesailerinin bitmesinin ardından meydana geldi. Eve gitmek için taksi bekledi. O esnada meydandaki taksiciye, 4'ü erkek 1'i kızdan oluşan 5 kişilik bir grup küfür ve hakaret etti. İki genç ise taksiciyi savunarak gruba tepki gösterdi. Grup, tartıştıkları iki genci çıkan kavgada bıçakladı. Ağır şekilde yaralanan iki genç, hastanede can verdi. Şüpheliler, Bağcılar'da yakayı ele verdi.



6.7 MİLYON DEVRETTİ
6 Bilen çıkmayınca 6 milyon 696 bin lira devretti. 5 bilenler 53 bin 365'er, 4 bilenler bin 498'er, 3 bilenler 82'şer, 2 bilenler 9'ar lira alacak.



3.7 MİLYON DEVRETTİ
5+1 BİLEN çıkmayınca 3 milyon 797 bin lira devretti. 5 bilenler 29 bin 436'şar, 4+1 bilenler 781'er, 4 bilenler 95'er, 3+1 bilenler 46'şar, 3 bilenler 16'şar, 2+1 bilenler 20'şer, 1+1 ve 0+1 bilenler 10'ar lira alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN