Karabük'Ün Ovacık ilçesinde korkutan orman yangını

Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Geren köyünde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kayalık ve sarp bölgede başlayan yangına, Karabük’te bulunan yangın söndürme helikopteri ile Kastamonu’dan gelen helikopterlerle müdahale edilirken, bölgeye 11 arazöz, 2 su ikmal aracı, 2 dozer, 56’sı yangın söndürme işçisi olmak üzere 85 kişi bölgeye sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yangın bölgesine gelerek ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale ettiğini aktardı. Öte yandan Karabük'te çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı.

Giriş Tarihi 21 Eylül 2023, 22:20 Güncelleme 22 Eylül 2023, 01:10
Karabük’Ün Ovacık ilçesinde korkutan orman yangını

İÇİNDEKİLER

Karabük'ün Ovacık ilçesinde orman yangını çıktı. Ekipler, alevlerin kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale başlattı.

KARABÜK'TE ORMAN YANGINI I VİDEO İZLE



Yangın, akşam saatlerinde Ovacık ilçesine bağlı Geren köyü yakınındaki ormanda çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.

EKİPLER SAHADA
2 helikopter, 13 arazöz, 2 su ikmal aracı, 2 dozer, 56'sı yangın söndürme işçisi olmak üzere 161 kişi alevlere müdahaleye başladı. Daha sonra, havanın kararmasıyla birlikte helikopterler söndürme çalışmalarına ara verdi. Ekiplerin karadan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

ORMAN YANGININA MÜDAHALE SÜRÜYOR I VİDEO İZLE

KARABÜK VALİSİ YAVUZ'DAN YANGIN AÇIKLAMASI: KARADAN MÜDAHALE DEVAM EDİYOR
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yangın bölgesine gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yangın ihbarına ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale ettiğini aktaran Vali Yavuz, "Öncelikle karadan müdahale edildi, 2 helikopterimiz gün batımına kadar müdahalesini yaptılar fakat havanın kararmasıyla nedeniyle onlar çekildiler.

Karadan müdahale devam ediyor. Yaklaşık 29 adet iş makinemiz, arazözümüz alana müdahale ediyor. Arazinin dik ve engebeli yapısı nedeniyle zaman zaman güçlükler oluşuyor. İnşallah kısa sürede yangını kontrol altına alıp, soğutma çalışmalarına başlarız. En güzel ve sevindirici taraf herhangi bir can kaybının olmaması.

Aynı şekilde yangın bölgemiz yerleşim bölgelerimize çok yakın bir bölgede değil, o açıdan tahliyeyi gerektirecek bir konuda değil. Gerek Orman İşletme ekiplerimiz, araçlarımız, belediyelerimiz, Özel İdaremizin araç ve gereçleri sahada kontrollü şekilde yangına müdahale ediyorlar. Çıkış sebebi araştırılıyor, ilerleyen saatlerde netleşir diye düşünüyoruz" dedi.

KONTROL ALTINA ALINDI
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16.30'da başlayan yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi.

Kayalık alanda kısmen yangının devam ettiğini kaydeden, "Arkadaşlarımız yaklaşık 7 saattir 43 araçla yangına müdahale ettiler. İlk 2 saatinde helikopterlerimiz yoğun şekilde mücadele ettiler, havanın kararmasıyla karadan yangına müdahale edildi. Yangın şu anda kontrol altında diyebiliriz, sadece kayalık alanın olduğu bir bölüm var, arkadaşlarımız orayı da kontrol altına almaya çalışıyorlar." dedi.

Herhangi bir can kaybı veya yaralının bulunmadığını aktaran Vali Yavuz, "Yerleşim yerlerine sirayet eden yangınımız yok. Yangında yaklaşık 13 hektarlık alanımız zarar gördü. Örtü şeklinde başlayan yangın kısmen tepe yangınına dönüştü. Bundan sonraki aşamalarda soğutma çalışmalarına devam ederek tamamen söndürme noktasında çalışmalar devam edecek." ifadelerini kullandı.

Abdullar köyüne bağlı Saitler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, ihbar üzerine bölgeye, Orman İşletme, İl Özel İdaresi ve Karayolları Genel Müdürlüğü 15. Bölge müdürlüklerine ait 11 arazöz, 2 helikopter, itfaiye ve iş makineleri ile 161 personel sevk edilmişti.

Yangın mahalline ulaşım olmadığı için bölgeye sevk edilen iş makineleriyle yol açma çalışması yapılmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN