"Türbülansı önleyen yazılım icat ettim" diyerek 20 milyon lira dolandırdı iddia edilmişti! Hocaları ateşe attı: "Onay evrakı var"

Ç.İ. bir yazılımla uçakları türbülanstan önleyen çip yaptığını iddia ederek çevresini 20 milyon Lira dolandırdığı iddia edilmişti. Ç.İ. olayın boyutunu gözler önüne serdi: Ben mağdurum, üniversitede görev yapan bir hocamızın projemizi desteklediğine dair onay evrakı var"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2023 Güncelleme 19 Eylül 2023, 07:01
Türbülansı önleyen yazılım icat ettim diyerek 20 milyon lira dolandırdı iddia edilmişti! Hocaları ateşe attı: Onay evrakı var

İÇİNDEKİLER

Çevresine kendisini fizik mühendisi olarak tanıtan Ç.İ. Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştığını iddia ederek, geliştirdiği ve "CAFA CHIP" adını verdiği bir yazılımla uçakları türbülanstan önleyen çip yaptığını öne sürmüştü.

TÜRBÜLANS SÜRÜYOR
Bu yazılım sayesinde uçak türbülansa girmeden önce pilota uyarı verip uçağı en güvenli yeni rotaya geçmesi sağlanacaktı.

Yaklaşık 5 ay önce yazılı ve görsel medyada basını kullanarak kendisinin bu buluşunun reklamını yaptıran Ç.İ. geçtiğimiz nisan ayında da çıkan bu haberleri Instagram sayfasında da paylaşarak, çevresinde daha çok güven kazandı.

Ardından akrabalarını, çevresindeki pilot, iş adamı, doktor kim varsa yatırım vaadiyle 20 milyon liradan fazla vurgun yaptığı iddia edildi.

BEN BİR PROJE YAPTIM
Ç.İ.; "Ben gerçek bir proje yaptım ve uçaklarda türbülansı önleyen bir algoritma geliştirdim. Ancak anlaştığım yabancı üniversite ödemeyi yapmaması sebebiyle kendim de mağdur oldum. Ben o dönemde Marmara Üniversitesi'nde asistan olarak çalıştığım için kendimi akademisyen olarak tanıtıyordum.

Müştekilere gönderdiğim Atatürk Üniversitesi proje sözleşmesi evrakı bu üniversitede görev yapan bir hocamızın projemi desteklediğine dair bir onay evrakıdır. Bu kâğıt benim düzenlediğim onun da onayladığı bir kağıttır" dediği öğrenildi.

TEKLİF VARMIŞ!
Ç.İ. geçtiğimiz nisan ayında, "Başta Kanada olmak üzere birçok ülkeden teklif var. Ancak ben bu projeyi Türkiye'de yapmak istiyorum" demişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN