İzmir'deki sabıkalı baraja 4 kurban daha! Türk mühendis Mehmet Akif Tutuk’un da öldüğü anlaşıldı: Babanın feryadı yürekleri dağladı

Yangın söndürme helikopteri, su alırken Tahtalı Barajı’na çakıldı. Üç Kırgız mürettebatla birlikte Türk mühendis Mehmet Akif Tutuk’un da öldüğü anlaşıldı. O anlara şahit olan baba, feryadı bastı: Ah oğlum!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2023 Güncelleme 19 Eylül 2023, 07:01
İzmir’deki sabıkalı baraja 4 kurban daha! Türk mühendis Mehmet Akif Tutuk’un da öldüğü anlaşıldı: Babanın feryadı yürekleri dağladı

İÇİNDEKİLER

İzmir'deki orman yangınına müdahale ederken baraja düşen helikopterdeki kayıp 3 mürettebatını cansız bedenine, dün ulaşıldı.

Ankara'dan gelen 10 kişilik özel JAK ekibinin de katılımıyla Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri, 12 m derinlikte balçığa saplanan helikopterin enkazından önce Kırgız uyruklu 1. pilot Oleg Agaev'i ve Kırgız uyruklu bambi operatörü İanshanlo Lamzar'ın cansız bedenlerini çıkardı. Ardından Türk mühendis Mehmet Ali Tutuk'un cesedine ulaşıldı.

BALONLA ÇIKARILDI
Kaza yerine gelen Tutuk'un babası Ahmet Tutuk, oğlunun acı haberini aldığında adeta yıkıldı. "Ah oğlum" diyerek gözyaşı dökmesi, herkesi duygulandırdı. Bu arada su altında şişirilen balonlarla helikopter enkazının da su yüzeyine çıkması sağlandı.

Helikopterdeki Kırgız uyruklu 2. pilot İsabekov Erkinbek ise kurtulmuştu. (CEYHAN TORLAK)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN