İstanbul'da zehir tacirlerine dev operasyon! Tam 180 milyon lira değerinde 'captagon' cinsi uyuşturucu ele geçirildi

İstanbul Ambarlı Limanı'nda Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alınan konteynerden 424 kilogram uyuşturucu hap yakalandı. Uyuşturucu maddeye el koyulurken olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaya devam ediyor. Öte yandan operasyon ile ilgili Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Başarılı operasyon ile zehir tacirlerine geçit vermeyen Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2023, 22:31 Güncelleme 20 Eylül 2023, 10:35
İstanbul’da zehir tacirlerine dev operasyon! Tam 180 milyon lira değerinde ’captagon’ cinsi uyuşturucu ele geçirildi

İÇİNDEKİLER

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Beylikdüzü'nde bulunan Ambarlı Limanı'nda, bir konteyner takip altına alındı.

ZEHİR TACİRLERİNE DEV OPERASYON I VİDEO İZLE

Şüpheli tespit edilen ve yurt dışına gideceği belirlenen konteynere yönelik inceleme başlatılması için Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Ekipler, konteyneri x-ray taramasından geçirdi. Tarama görüntülerinde, konteynerin şüpheli bulunması üzerine ekiplerce narkotik dedektör köpek eşliğinde detaylı kontrol başlatıldı. Konteynerin açılmasının ardından narkotik köpeğinin bazı eşyalara yoğun tepkiler verdiği görüldü.

Eşyalar incelendiğinde ahşap tahtalardan oluşan kutular bulunduğu belirlenirken, söz konusu ahşap kutular açıldığında içlerine çok sayıda paket yerleştirildiği görüldü.

Paketlerin açılmasıyla birlikte içlerinin haplarla doldurulduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde, söz konusu hapların 'captagon' cinsi uyuşturucu madde olduğu tespit edilirken, ahşap kutuların uyuşturucu maddeleri gizlemek için özel olarak tertip edildikleri ve gümrüğe beyan edilen bir yük olmadıkları anlaşıldı.

Operasyon neticesinde toplam 180 milyon lira değerinde ve 424 kilo ağırlığında, 2 milyon 400 bin adet captagon ele geçirildi. Uyuşturucu maddeye el koyulurken Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Operasyon ile ilgili Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Başarılı operasyon ile zehir tacirlerine geçit vermeyen Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN