Operasyon köstebek! Pusu yerinde 4 ayrı kişiye ait silah izine rastlandı

Atina'da öldürülen 6 Türk'le ilgili "Köstebek" Şüphelerı arttı. İddiaya göre Süleyman dalgıç, çeteye sızdı. Hepsini sakladı. Sahte kimlik çıkarttı. Güven kazandı. Ve infaz, artık çocuk oyuncağıydı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2023 Güncelleme 16 Eylül 2023, 07:01
Operasyon köstebek! Pusu yerinde 4 ayrı kişiye ait silah izine rastlandı

İÇİNDEKİLER

Tespitlere göre 6 Türk, Fransa'daki çifte cinayetten sonra Yunanistan'a kaçtı. Paleo Faliro'da daire kiraladı. Dalgıç da bir otelde kaldı. Çeteyle yakınlaştı. Hepsini villaya taşıdı. Kaçmaları için sahte pasaport hazırladı.



- Olay günü ise 6 Türk'le birlikte yola çıktı. O, öndeki araçtaydı. Suikastçılara konum yolladı. Belirlenen yere gelen infaz timi, 6 Türk'e kurşun yağdırdı. Dalgıç, Türkiye'den alınan biletle kaçarken yakalandı.

KOD ADI KÖSTEBEK
Yunanistan'da infaz edilen 6 Türk'le ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Tüm oklar olaydan hemen sonra tutuklanan Süleyman Dalgıç'a ulaştı
Buna göre Dalgıç, çete üyelerine Atina'da kalacakları yeri ayarladı. Olay günü de onlarla birlikte fakat farklı araçla yola çıktı. Pusu yerinde 4 ayrı kişiye ait silah izine rastlandı.



Yunanistan'ın başkenti Atina'da yaşanan infazla ilgili yeni gelişme yaşandı. Daltonlar çetesinin üyeleri Abdurrahman Tekru, O. Kaan Tozlu, D. Ersu Büyüktunç, Barış Çağan, Burak Tahmaz ve Ömer Kabza'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada köstebek iddiası arttı. Buna göre 6 Türk Fransa'daki çifte cinayetten sonra Yunanistan'a kaçtı. 3 Ağustos'tan 4 Eylül'e kadar Paleo Faliro'da bir daire kiraladı. Cinayetlerden sonra havaalanında yakalanan 32 yaşındaki Süleyman Dalgıç da aynı bölgedeki bir otelde kaldı. Ardından Dalgıç çete üyelerine en son saklandıkları villayı ayarladı. Dalgıç İtalya'ya kaçmak için hazırlanan çete üyelerinin sahte pasaportlarını bile hazırladı.



MİDİLLİ'YE GİTMEK ÜZEREYDİ
Dalgıç, suikast günü de Daltonlar çetesinin üyeleriyle yola çıktı. Ancak o öndeki farklı bir araca binerken 6 kişi arkadaki araçtaydı. Saldırı da o anda yapıldı. Önde yani Dalgıç'ın bulunduğu araç infaz edilen çete üyelerini çıkmaz bir yola sokup hedef yaptı. Arkadan gelen infaz timi 6 kişiye kurşun yağdırdı. Dalgıç, Loutsa'daki infazdan bir saat sonra kendi ismine Türkiye üzerinden alınan bilet ile Midilli Adası'na seyahat etmeyi amaçlıyordu. Ancak 20.35'de gözaltına alındı. Öte yandan 6 kişiden 2'sinin geçtiğimiz Ağustos'ta İtalya'da Barış Boyun ile görüştükleri saptandı. (Yunus Emre KAVAK-Emir SOMER)



CEP TELEFONLARI iNCELEMEDE
Ölen 6 kişiye ait 7 cep telefonu incelemeye alındı. Şifrelerinin çözüldüğü ve araştırmanın devam ettiği gelen bilgiler arasında...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN