Aşk taht dinlemez! Norveç Prensesi Louise tahttan vazgeçerek şaman Verrett’le evleniyor

Galler Prensi Harry’den sonra Norveç Prensesi Louise de tahttan vazgeçerek şaman Verrett’le evleniyor. İşte sizler için derlediğimiz 16 Eylül tarihli TAKVİM yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2023 Güncelleme 16 Eylül 2023, 07:01
Aşk taht dinlemez! Norveç Prensesi Louise tahttan vazgeçerek şaman Verrett’le evleniyor

İÇİNDEKİLER

İngiltere Kraliyet Ailesi'ni arkalarında bırakıp ABD'ye yerleşen Harry-Meghan Markle çiftinin ardından, geçen yıl da Norveç Kralı Harald V ile Kraliçe Sonja'nın tek kızları Prenses Martha Louise, kraliyet görevlerinden istifa etti. Louise, şaman olduğunu söyleyen ABD'li nişanlısı Durek Verrett'le gelecek yaz evleneceğini söyledi.



Kanserin bir seçim olduğunu öne süren ve internet üzerinden Covid- 19'u önlediğini söylenen madalyonlar satan Verrett, temelsiz tıbbi uygulamaları teşvik etmesiyle tanınıyor. Prenses Martha Louise ise meleklerle iletişim kurabildiğini iddia ediyor.



ÇOK 'ÇEK'Ti!
Diyarbakır'da yaşayan Abdullatif Gültekin'in başına gelmeyen kalmadı. Gültekin, transit pikap aracını satmaya karar verdi. Bunun için de önce Gaziantep'e sonra alıcı olmaması üzerine Şanlıurfa'ya gitti. Ancak dolandırıcılar tarafından tuzağa çekildi. Kendisine yemek yedirilerek şuurunu kaybetti. Kandırıldığı ve sahte çek verilip aracını aldıklarını söyledi. "Noterde kendimde değildim. Yorgun ve bitkin halimle noterin içinde aracımın satışını verdim. Lütfen yetkililer yardım etsin" diye konuştu.



SAHTE HEMŞİRE PANİĞİ
Tekirdağ'da sahte doktor Ayşe Özkiraz'dan sonra şimdi de Ordu'da sahte hemşire vakası yaşandı. Ünye Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde mor renkte hemşire kıyafeti giyerek geceleri dolaşan bir kadın, diğer personel tarafından fark edildi. Kadının sahte hemşire olduğunun anlaşılması üzerine hastane yönetimi harekete geçti. Güvenlik kameralarına yakalanan kadının farklı tarihlerde 6-7 kez burada bulunduğu anlaşıldı. Bekleme salonunda koltuklarda oturduğu, geceleri acilde yaklaşık 1 saat vizitede dolaştığı tespit edildi. Ünye Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

ACI VEDA
Ünlü müzisyen ve meteoroloji editörü Gökhan Abur (80) vefat etti. Abur, yaklaşık 2 yıldır kanser hastalığı nedeniyle hastanede tedavi görüyordu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yayınladığı taziye mesajında "Yıllarca hava durumu haberlerini sunan Gökhan Abur'un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ailesi, sevenleri ve NTV ailesine başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin" dedi.



BOB ROS
ABD'li ünlü ressam Bob Ross, televizyonda yaptığı resimlerle bir döneme iz bıraktı. "Resim Sevinci" programının ilk bölümünde yaptığı tablo, yıllar sonra değer kazandı. 10 milyon dolara (Yaklaşık 27 milyon TL) satışa çıkarıldı. Modern Artifact'in sahibi Ryan Nelson, son yıllarda ressamın tablolarına artan bir talep olduğunu vurguladı.



CANKURTARAN!
Ardahan Posof'ta yaylada hayvan otlatan 18 yaşındaki Yusuf Can, yağmur yağınca ıslanmamak için şemsiye açtı. Ancak yıldırım düşünce boynunda zincir kolyenin bulunduğu bölge yandı. Hastanedeki tedavisi süren Can, "Kolyem paramparça oldu. Belki kolye olmasaydı ölecektim" dedi.



51 KEZ BIÇAKLAMIŞ
Konya'da 8 yıldır tutuklu bulunan Neşet Güneş (26), cezaevinden izinli çıktı. Kendisini aldattığını düşündüğü dini nikahlı eşi Damla Salkım'ı (26) takibe aldı. Telefonunda mesajlar yakaladı. Çıkan tartışmada Salkım'ı 51 yerinden bıçakladı. Olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan talihsiz kız, kurtarılamadı. Saklandığı evde yakalanan Neşet Güneş'in 8 kaydı bulunduğu anlaşıldı. (Tolga YANIK)



HELESON!
Denizli Tavas'ta 3 çocuk babası Barış Can Çetin (24), ayçiçeği hasadını kendi biçerdöveri ile yapmaya çalıştı. Bu sırada iki ayağını helezona kaptırdı. Operatör, ampute olarak hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



2 TALİHLİYE 388'ER BİN
10 Bilen 2 kişi, 388 bin 864'er lira kazandı. 9 bilenler 9 bin 625'er, 8 bilenler 516'şar, 7 bilenler 111'er, 6 bilenler 20'şer, hiçbir numarayı bilemeyenler 18'er lira alacak.



ERiS TÜRKİYE'DE
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid- 19'un Eris varyantının Türkiye'de de görüldüğünü, bunun endişe sayılmayacak bir gelişme olduğunu belirtti. Koca, "Hasta etme gücünün düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı 9 kişide görüldü. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız" dedi. Prof. Dr. Firdevs Aktaş ise hastalığın belirtilerini şöyle özetledi: Boğaz ağrısı, öksürük, ateş, tat, duyu kaybı, halsizlik ve ishal.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN