Korhan Berzeg'i arama çalışmaları devam ediyor! Su ve sulama depoları da boşaltıldı: Metafizikle uğraşan 5 kişi çalışmalara dahil oldu

Korhan Berzeg'i arama çalışmaları hala devam ediyor. Her yeri arayan ekipler su ve sulama depolarını da boşalttı. Ancak sonuç çıkmadı. İşte sizler için derlediğimiz 15 Eylül TAKVİM gazetesi yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2023 Güncelleme 15 Eylül 2023, 07:01
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları devam ediyor! Su ve sulama depoları da boşaltıldı: Metafizikle uğraşan 5 kişi çalışmalara dahil oldu

İÇİNDEKİLER

ABD'de emekli olan bankacı Korhan Berzeg, 17 Haziran'da Balıkesir Gönen'deki yazlığından çıktı.

Yanında köpeği Tina da vardı. Berzeg'den hala haber alınamazken köpeği Tina geri dönüş yaptı. Her yeri arayan ekipler su ve sulama depolarını da boşalttı. Ancak sonuç çıkmadı. Bu arada yetkililer her türlü ihbarı değerlendirmeye aldı. Metafizikle uğraşan 5 kişi de nokta verdi ama bundan da bir sonuç çıkmadı.



MARKĞARACI!
ABD'li dağcı Mark Dickey, 3 Eylül'de Türkiye'ye geldi. Mersin'deki bin 276 metre derinliğindeki Morca Mağarası'na indi. Mide kanaması geçirdi. 9 gün sonra kurtulup tedavi altına alınırken dün taburcu edildi. Ancak o mağaradan vazgeçmedi. Basın toplantısında Türkçe "Merhaba" dedi, şunları söyledi: Türk yetkililerin sayesinde ölümden döndüm. Ne kadar teşekkür etsem az. Yeniden mağaraya girip en dipteki gölü incelemek istiyorum. Oradan alacağım örnekler bilim için çok önemli.



KASKO KRİZİ
Ankara semalarında 4 Eylül'de uçuş yapan bir F-4 savaş uçağının yedek yakıt tankı TPAO'ya ait açık otoparkta üç aracın üzerine çakıldı. Araçların kurumda çalışan güvenlik ve temizlik görevlisi ile market personeline ait olduğu açıklandı.

Bu üç otomobilin de kaskosunun bulunmadığı anlaşıldı. Bu yüzden araçların tamiri yapılamadı. Araç sahipleri çaresiz kaldı. MSB'den cevap alamazlarsa dava açacakları hatırlatıldı. (Barış ŞİMŞEK)



İKİ MÜDÜRE İADE-İ İTİBAR
İçişleri Bakanlığı tarafından haklarında soruşturma başlatılan eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı'nın rütbeleri sökülüp silahları ellerinden alındı. Ardından mahkemeye başvuran Uzun ve Avcı'nın haklarının geri verilmesi kararlaştırıldı.

Ancak, bu karar, 14 aydır uygulanmadı. Şu andaki Bakan Ali Yerlikaya'nın emriyle kararın uygulamaya alındığı ortaya çıktı. Böylelikle iki müdürün, rütbelerini ve silahlarını geri aldıkları anlaşıldı.



K'ÜZEN'LER
Muğla Fethiye'de Murat Erdoğan ile kuzeni Bilal Erdoğan arasında tartışma çıktı.

Olay yerini kavgaya bıraktı. Murat Erdoğan, olay yerinden ayrıldı. Daha sonra ticari aracıyla kuzeni Bilal Erdoğan ve eşi Fatma Erdoğan'ın üzerlerine sürerek çarptı.

Feci olay yaralılardan Bilal Erdoğan yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan Fatma Erdoğan ise tedaviye alındı. Kaçan Murat Erdoğan, Denizli'de yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, tutuklandı.



HARÇLIK VAHŞETİ
Bursa'da Yiğit Balaban (24), harçlık isteğine olumsuz yanıt veren halası Safiye Vardar (45) ile babaannesi Sabriye Balaban'a (71) bıçakla saldırdı. Vardar hayatını kaybederken, boğazı kesilen Balaban ise ağır yaralı olarak tedaviye alındı. Cani, polis tarafından yakalandı.



191 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 191 milyon 722 bin lira devretti. 5 bilenler 58 bin 501'er, 4 bilenler bin 842'şer, 3 bilenler 97'şer, 2 bilenler 10'ar lira ikramiye alacak.

A'VUKUAT'!
Kocaeli'de geçen yıl avukat Teoman Ekşioğlu (45), icra memuru Bünyamin Alyakut'u (55) tabanca ile vurarak yaraladı. Tutuklandı. Yargılandığı davada, mağduru yalan tanıklık yaptığı için vurduğunu anlattı. "Ben yaptığım işin arkasındayım. 'Pişman değilim' ve 'müşteki aklını başına alsın' cümlelerini bir anlık öfkeyle söyledim" diyerek herkesi şaşırttı.

POLİS 'ÖT'TÜRDÜ
Denizli'de 5 kişi, bir horoza alkol içirip eziyet etti. Hepsine toplam 27 bin TL para cezası kesildi!

KANSERi 'AŞI'YORUZ
Bir Fransız şirketi, akciğer kanseri aşısı üretti. Ölümcül hastaların yüzde 41'inin iyileştiği belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN