Hayvan otlatırken tesadüfen bulduğu 3 kiloluk taşın incelenmesini istiyor

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki Bekir Başar, hayvan otlatırken bulduğu taşın göktaşı olabileceğini düşünerek yetkililerin incelemesini istedi. İşte sizler için derlediğimiz 13 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2023 Güncelleme 13 Eylül 2023, 07:00
Hayvan otlatırken tesadüfen bulduğu 3 kiloluk taşın incelenmesini istiyor

İÇİNDEKİLER

Yozgat'ın Araplı Köyü'nde yaşayan Bekir Başar, hayvanlarını otlatmak için yaylaya çıktı. İlginç bir taşla karşılaştı. Farklı yapısı ve rengi olan 3 kiloluk taşın meteor olabileceğini düşünüp araştırılması için çağrı yaptı. Başar, "Metaller taşın üzerine yapıyor. İncelensin" ifadesini kullandı.



YAŞAM TEKNE'SEA'
Deniz Yaşamını Koruma Derneği, önemli bir projeye imza attı. "Doğa için doğa ile birlikte savaşıyoruz" sloganı ile yola çıkan dernek, Valmira isimli yelkenliyle demir aldı. Valmira Türkiye'de Mavi Bayraklı 10 tekneden biri olmayı başardı. Valmira, denizi odağına alan bir STK olarak Türkiye'de tek mavi bayraklı tekne özelliğine sahip.

İBB'NİN YALANI ELİNDE PATLADI
CHP'li Belediye Başkanı İmamoğlu yönetimindeki İBB, ulaşımda olduğu gibi metro ve metrobüs hatlarındaki yürüyen merdivenleri de ihmal etti. aHaber ise bakımları yapılmayan ve arıza nedeniyle 'yürümeyen merdiven' gerçeğini haber yaptı. Kırpılan görüntülerle İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, aHaber'e iftira attı. Görüntülerde görevliler, yürüyen merdivenlerin çalışmadığını itiraf etti. aHaber muhabiri Mehmet Karataş, "İBB, dürüstse görüntüleri saatiyle versin. Biz o gençlerden önce mi oradaydık? Sonra mı?" dedi. Suçlanan gençler ise "aHaber'den 40 dakika önce oradaydık" ifadesini kullandı.


186 MİLYON DEVRETTİ
6 BİLEN çıkmayınca 185 milyon 978 bin lira devretti. 5 bilenler 104 bin 152'şer, 4 bilenler bin 899'ar, 3 bilenler 97'şer, 2 bilenler 10'ar lira alacak.

DEDİKODU KATLİAMI
İstanbul Bağcılar'da su tesisatçısı İslam Keleş (40), 15 yıllık eşi Yeliz Keleş (32) ve üvey amcası İsa Ergün'ün (45) ilişki yaşadıklarını öğrendi. Sokak ortasında Ergün'ü kurşuna dizdi. Eve dönen gözü dönmüş İslam Keleş, 3 çocuğunun gözü önüne eşine ateş etti. Ergün ve Keleş, hayatını kaybetti. Katil, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

P'AV'YON!
Ankara'da bir pavyonda eğlenen Haydar B'ye 1640 ve 1600 liralık 2 hesap geldi. Faturaları ödeyen B'nin yanındaki kadınların sipariş vermesi üzerine kendisine 61 bin 500 liralık bir hesap daha kesildi. Ödemek istemeyince iş yeri sahibi ve çalışanları, B'yi darp etti. Bankacılık uygulamasından parayı tahsil eden 9 kişi hakkında 33 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

COVID 'KOKU'ŞTU!
COVID-19 geçirdikten sonra koku duyusu azalan kişilerin, hafızalarının da olumsuz etkilendiği kanıtlandı. Türkiye'de 1 milyon kişide koku kaybı olduğu açıklandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN