Go-kart saçlarını kaptı! Tekerleğe saplanan saç derisi başından ayrıldı: Genç kız ölümden döndü

Ailenin anı olması için çektiği görüntülerde, A.'nın sürüş esnasında kask takmadığı, saçını topuz şeklinde topladığı dikkati çekti. İşletmenin kask vermediği ve güvenlik önlemlerini almadığı iddiası üzerine inceleme ve soruşturma sürüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2023 Güncelleme 11 Eylül 2023, 07:00
Go-kart saçlarını kaptı! Tekerleğe saplanan saç derisi başından ayrıldı: Genç kız ölümden döndü

İÇİNDEKİLER

Antalya Alanya'ya tatile gelen Iraklı aile, eğlenmek için 29 Ağustos'ta bir go-kart pistine gitti. Ailenin küçük kızı L.A.T.A. burada go-kart aracını kullanmaya başladı.

Pistte bir süre aracı süren A.'nın toplu haldeki saçı, bir anda açıldı, go-kart aracının tekerleri ve motor aksamına dolandı. Saçlı deri A.'nın başından sıyrıldı. Sağlık görevlileri ilk müdahalesini yaptıkları A'yı tedavisi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. A.'yı Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, hemen ameliyata aldı.

Saatlerce süren operasyonun ardından A'nın saçlı derisinin nakli yapıldı. Yaşadığı şoku hala unutamadığını, kaza anına dair bir şey hatırlamadığını belirten L.A.T.A., "Kask takmadılar bana, bir anda saçım açıldı ve motora dolanıp çekildi. Büyük acı yaşadım. O anı anlatamam" şeklinde korku dolu anlarını anlattı.



OPERASYON BAŞARILI GEÇTI
Prof. Dr. Ömer Özkan ise "Ameliyat süreci biraz uzun sürdü.

Çok damar yapılıyor. Kıl gibi damarlarla uğraşılıyor. Zor ameliyatlardan biriydi. Ancak seçkin merkezlerde yapılabilir ameliyatlardan. Bu türden olaylarla ne yazık ki sık sık karşılaşıyoruz. Tedavisi olmayan, hayatını kaybeden birçok insan biliyoruz" ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN