Sosyal medyada gündem olmuştu! Gaziosmanpaşa'daki kaçırılma olayında gerçek bambaşka çıktı: Meğerse...

Gaziosmanpaşa'da iş yerinden bir arkadaşı ile çıkan kadın, caddede yürürken iddiaya göre bir otomobile zorla bindirilerek kaçırıldı. Çevredikilerin ihbarı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Görüntülerin sosyal medyaya düşmesiyle gündem olan olayda gerçek ise bambaşka çıktı. Kaçırıldığı iddia edilen İ.J ve onu kaçırdıkları ileri sürülen 3 kişinin Iğdır'da olduklarını tespit etti. Iğdır'da gözaltına alınan 4 kişi ifadelerinde kaçırılma olmadığını İ.M.'nin nişanlısı olan İ.J.'ye 'sürpriz' yaptığını söyledikleri öğrenildi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 10 Eylül 2023, 23:04 Güncelleme 10 Eylül 2023, 23:54
Sosyal medyada gündem olmuştu! Gaziosmanpaşa’daki kaçırılma olayında gerçek bambaşka çıktı: Meğerse...

İÇİNDEKİLER

Dün, 17.00 sıralarında Karadeniz Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iş yerinden çıkan İ.J. ve yanındaki kadının yanına bir otomobil yaklaştı.

KAÇIRILMA OLAYI SÜRPRİZ ÇIKTI I VİDEO İZLE

Otomobilden inen iki kişi İ.J.'yi zorla otomobile bindirdi. Otomobil olay yerinden hızla uzaklaşırken, yaşananlar bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.



OLAYI GÖRENLER HEMEN EKİPLERE HABER VERDİ
Çevredekilerin kaçırılma iddiasıyla çok sayıda ihbarda bulunduğu olayla ilgili emniyet alarma geçti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, İ.J. ve onu kaçırdığı iddia edilen İ.M., G.J. ve M.S.'nin, olayın ardından bin 500 kilometre uzaklıkta ki Iğdır'a gittikleri belirlendi.



GERÇEK ORTAYA ÇIKINCA SERBEST BIRAKILDILAR
Polis ekipleri tarafından ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürülen İ.J ve onu kaçırdığı iddia edilen İ.M.'nin nişanlı oldukları öğrenildi. İ.M.'nin nişanlısına süpriz yapmak için böyle bir şey yaptığını söylediği öğrenilirken, aralarında İ.J.'nin kız kardeşi G.J.'nin bulunduğu 4 kişi, alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: YANLIŞ ANLAŞILMADAN İBARET
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı sosyal medya hesaplarında yayımlanan "Gaziosmanpaşa'da iş yerinden bir arkadaşı ile çıkan kadın, caddede yürürken iddiaya göre bir otomobile bindirilerek kaçırıldı" başlıklı video ile ilgili çalışma yapıldığı belirtildi.

Olay gününe ilişkin görüntülerde, Azerbaycan uyruklu 33 yaşındaki İ.M. ve 38 yaşındaki M.S. isimli erkekler ile 41 yaşındaki İ.J. ve 33 yaşındaki G.J. isimli kadınların yer aldığı aktarılan açıklamada, Iğdır'da bulundukları tespit edilen bu kişilerin, yakalanıp muhafaza altına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "Yapılan incelemede, İ.M. ve İ.J'nin nişanlı oldukları, sürpriz yapmak amacıyla İ.J'nin araca bindirildiği ve herhangi bir kaçırılma olayının olmadığı, medyadaki iddiaların asılsız ve yanlış anlaşılmadan ibaret olduğu anlaşılmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şahıslar kimlik tespit ve ifadelerinin ardından adli makamlarca serbest bırakılmıştır." ifadelerine yer verildi.

"GÖRÜNTÜLERİN YANLIŞ ANLAŞILMAYA NEDEN OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR"
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Emniyet birimleri, "Gaziosmanpaşa'da iş yerinden bir arkadaşı ile çıkan kadın, caddede yürürken bir otomobile bindirilerek kaçırıldı." içerikli video kaydı ile ilgili çalışmalarını tamamlamıştır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN