'Adın Fetö'ye karıştı' dediler! Yaşlı kadının vicdanını okşayarak 3.5 milyonunu çaldılar

Dolandırıcılar, “Adın FETÖ’nün Ayfer ablası olarak karışmış” diyerek Ayfer Çinkitaş’ı kandırdı. Yaşlı kadının 3.5 milyon liralık altınını aldı. Çinkitaş’ın ifadesi ise şaşırttı: Hiç görmediğim şefkati dolandırıcıda gördüm...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2023 Güncelleme 11 Eylül 2023, 07:00
’Adın Fetö’ye karıştı’ dediler! Yaşlı kadının vicdanını okşayarak 3.5 milyonunu çaldılar

İÇİNDEKİLER

Akılalmaz dolandırıcılık tuzaklarının son halkası Adana Seyhan'da yaşandı. Uzun yıllar eşiyle İsveç'te çalışan 2 çocuk annesi Ayfer Çinkitaş (72), Türkiye'ye taşındı.

4 yıl önce eşini kaybedince büyük bir boşluğa kapıldı. Sarı nokta hastalığına yakalandı. Görme kabiliyeti büyük ölçüde azaldı. 2 hafta önce de kendisini bir numara aradı. Kendilerini polis olarak tanıttı.

"Adın FETÖ'nün Ayfer ablası olarak karışmış. Evine birisini göndereceğiz. Altınları ona ver" diyerek yaşlı kadını, korku saldı. Çinkitaş da 3.5 milyon liralık altınları dolandırıcılara teslim etti. Daha sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın, gözyaşlarına boğulup altınlarını geri istedi. İfadesi ise pes dedirtti: Kimseden görmediğim şefkati gördüm. Anneciğim gözlerini GATA'da açtıracağım diyerek beni dolandırdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN