Başıboş köpekleri savunup tehdit yağdıran hayvanperest YouTuber Tyche Kairos gözaltına alındı

Sokaklarda başıboş gezen köpeklerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu durum yetişkin ve çocuk birçok kişinin hayattan kopmasına neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde 'başıboş sokak köpeklerinin' zararsız olduklarını savunarak 'başıboş sokak çocukları' ifadelerini kullanan 'Tyche Kairos' isimli sosyal medya kullanıcısı, yine skandal sözler kullandı. "Hayvanların hakkını yedirmeyeceğim, ölün geberin" şeklinde nefret söylemlerinde bulunan kadın, çocukları ve ebeveynleri, "ya siz çırpacaksınız çocuklarınızı, ya da biz çırpacağız." ifadeleri ile alenen tehdit etti. Skandal sözlerin ardından İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. "Sokak hayvanları için gerekirse çocukların dövülmesi gerektiği" yönünde skandal ifadeler kullanan 'Tyche Kairos' takma adlı şahıs gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2023, 16:19 Güncelleme 11 Eylül 2023, 16:26
Başıboş köpekleri savunup tehdit yağdıran hayvanperest YouTuber Tyche Kairos gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da, sosyal medyadan sokak hayvanları ve çocuklarla ilgili çektiği videoda hakaret ve tehdit içeren skandal ifadeler kullanan 'Tyche Kairos' isimli sosyal medya kullanıcısı gözaltına alındı.

Sokaklarda başıboş gezen köpeklerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu durum yetişkin ve çocuk birçok kişinin hayattan kopmasına neden oluyor. Bir türlü çözüm bulunamayan sokak terörüne dönüşen köpek sorununu AK Parti de gündemine almıştı.

İSTANBUL VALİSİ HAREKETE GEÇMİŞTİ
İstanbul Valisi Gül de köpek bakımevi olmayan belediyelerin gerekli işlemleri başlatarak bakımevlerini aktif hale getirmelerini istedi ve başıboş köpeklerin toplatılması yönünde talimat vermişti.

SOSYAL MEDYA KULLANCISINDAN SKANDAL SÖZLER
Geçtiğimiz günlerde 'başıboş sokak köpeklerinin' zararsız olduklarını savunarak 'başıboş sokak çocukları' ifadelerini kullanan 'Tyche Kairos' lakaplı sosyal medya kullanıcısı skandal sözlerine bir yenisini daha ekledi.

ÇOCUKLARI VE EBEVEYNLER TEHDİT ETTİ: YA SİZ ÇIRPACAKSINIZ ÇOCUKLARINIZI, YA DA BİZ ÇIRPACAĞIZ
"Hayvanların hakkını yedirmeyeceğim, ölün geberin" şeklinde nefret söylemlerinde bulunan kadın, çocukları ve ebeveynleri,"ya siz çırpacaksınız çocuklarınızı, ya da biz çırpacağız." ifadeleri ile alenen tehdit etti.

GÖZALTINA ALINDI
Skandal sözlere tepkiler çığ gibi büyürken İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. "Sokak hayvanları için gerekirse çocukların dövülmesi gerektiği" yönünde skandal ifadeler kullanan 'Tyche Kairos' takma adlı şahıs gözaltına alındı.


BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN 'BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU' İÇİN NET MESAJ: NE GEREKİYORSA YAPTIK YAPACAĞIZ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını cevaplamıştı. Erdoğan, başıboş köpek sorunuyla ilgili olarak 'net' mesajlar vermişti. "Belediyeler, sokaklarda yaşayan hayvanları barınaklara almalı. Bu konunun takipçisiyim" diyen Başkan Erdoğan, "Ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız" ifadelerini kullandı. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi'nin barınaklarını örnek gösteren Erdoğan, vatandaşların öncelikle kendi köpeklerine sahip çıkmaları gerektiğini belirtmişti.

Öte yandan geeçtiğmiz günlerde Gaziantep'in Nizip ilçesinde köpeğin saldırısına uğrayan 8 yaşındaki Cihan Ezel Deniz'in kafasında derin yaralar oluşmuştu.

İddiaya göre, 8 yaşındaki Cihan Ezel Deniz, sokakta yürürken bir evin önünde bağlı olan köpeğin saldırısına uğramıştı.

Olay sonrası köpeğin pençelerinden güçlükle kurtarılan çocuğun kafasında derin yaralar oluşmuştu.

Talihsiz çocuk, yakınları tarafından hemen Nizip Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Küçük Cihan Ezel, hastanede kafasına atılan 25 dikişin ardından normal odada gözlem altına alınmıştı.

Olay ilgili jandarma ekipleri tarafından inceleme başlatıldığı öğrenilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN