İş insanı Salih Tatlıcı'nın milyar dolarlık miras kavgasından aileler birbirine girdi

Merhum Salih Tatlıcı’nın 4 milyar dolarlık mirası yüzünden ailesi birbirine girdi. İşadamının ikinci eşi, ilk karısının oturduğu apartman dairesine göz dikti. İşte sizler için derlediğimiz 10 Eylül tarihli TAKVİM yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2023 Güncelleme 10 Eylül 2023, 06:59
İş insanı Salih Tatlıcı’nın milyar dolarlık miras kavgasından aileler birbirine girdi

İÇİNDEKİLER

Diyarbakırlı iş adamı Mehmet Salih Tatlıcı, 2009'da hayata gözlerini kapadı. 4 milyar dolar olan mirası yüzünden ailesi karıştı. İşadamının ilk eşinden olan 3 oğlu ile ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve ondan olan oğlu Uğur arasındaki miras davası, merhum Tatlıcı'nın ilk eşi Hacı Bedriye Gönüldaş'a da uzandı. Yalıda yaşayan Nurten ve Uğur Tatlıcı'nın Gönüldaş'ın sahibi olduğu tek bir apartman dairesinde hak iddia ettiği ortaya çıktı. Ana-oğul; Gönüldaş'ın eşiyle boşandıktan sonra yaşamını sürdürdüğü evinin tapusunun iptali için dava açtı. Evin satılarak paylaştırılması gerektiğini vurguladı. Bunu duyanlar şaştı kaldı. (Deniz YUSUFOĞLU)

İLGİNÇ 'DOG'RUSU
ABD'de emekli olan bankacı Korhan Berzeg (83), Balıkesir Gönen'deki yazlığında tatil yaptı. 17 Haziran'da köpeği Tina ile dışarı çıktı. Ancak kendisinden bir daha haber alınamadı. Tina 74 gün sonra geri dönünce herkes şaşırdı. Tina'dan, kayıp olduğu süre içinde kapalı alanda mı tutulduğu ya da ormanda mı yaşadığının tespiti için dışkı ve kan örnekleri alındı. Ancak incelemede, delil olacak hiçbir veri elde edilemediği açıklandı.



'PİSİ'KOLOJİK!
Adana'da yaşayan estetisyen Elif Kocahan'ın (33) kedisi Arthur depremden sonra rahatsızlandı. Kedide idrar yolu enfeksiyonu olduğu anlaşıldı. İlaç tedavisi ile iyileşen Arthur, kısa aralıklarla aynı hastalığa tekrar yakalandı. Bunun üzerine deprem stresine girdiği anlaşıldı. Antidepresan ilaçları verilen kedi, hastalığı atlattı.



FAS YAS İÇİNDE
ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, önceki gece saat 23.11'de Fas'ı sarsan 7'lik depremin merkez üssünün Marakeş'in 71 km güney batısında Yüksek Atlas Dağları'nda, 18,5 km derinlikte olduğunu açıkladı. Depremden 19 dakika sonra 4,9 şiddetinde bir artçı şok daha yaşandı. Depremin ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem olduğu vurgulandı. Şu ana kadar binden fazla kişinin öldüğü, çoğu ağır yüzlerce kişinin de yaralandığı anlaşıldı. Depremde birçok tarihi bina yıkıldı. Marakeş'in sembolü Kütübiyye Camii'nin minaresi de büyük çapta hasar aldı. UNESCO Dünya Mirası listesindeki eski şehri çevreleyen ünlü kırmızı duvarlar da parçalandı. Başkan Erdoğan, "Bu zor gününde tüm imkanlarımızla Faslı kardeşlerimizin yanındayız" mesajı yayınladı. İngiltere, ABD, Fransa, Hollanda, Mısır, S. Arabistan ve BAE'den de taziye mesajı paylaşıldı.

BU NASIL KORUMALIK!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin 100. yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Ayrıldığı sırada yanına CHP'li Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan geldi. Kılıçdaroğlu'nun elini bırakmadı. Korumalar ise Arslan'a zorbalık uyguladı. Büyük şok yaşayan CHP'li Başkan, "Bu nasıl korumalık ben de bu partinin belediye başkanıyım" diye isyan etti.



KAPIKULU!
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yine Türkiye karşıtlarının sözcülüğünü yaptı. Katıldığı bir canlı yayın programında TSK'ya iftira attı. "15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? O kadar köyü kim yaktı" ifadesini kullandı. Daha önce de TSK'ya "Kimyasal" iftirası atan Tanrıkulu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.



VİZE DE Mİ OYUN
Asrın felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için Kanada'nın sağladığı ücretsiz vize kolaylığı, dolandırıcıların radarına girdi. Daha önce de çeşitli yöntemlerle depremzedeleri hedef alan dolandırıcılar, kendilerini vize uzmanı olarak tanıtarak ücretsiz gerçekleştirilen vize işlemleri için binlerce dolar para talep etti. Vize Uzmanı Poyraz Sergen Altunbaş, "'Deprem vizesi' adı altında bir vize türü bulunmuyor" diyerek vatandaşlara "Dikkatli olun" dedi.

NE YAPTIN BE ÇOCUK!
İstanbul Esenyurt'ta sokakta oynayan çocuklar arasında kavga çıktı. Çocuklardan birinin babası olan Nihat Tarak'ın, çocuklara tepki gösterdiğini duyan yabancı uyruklu çocuğun babası Ahmet H. de, bıçakla dışarı çıktı. Tarak ile tartıştı. Büyüyen tartışmada üzerine H, Tarak'ı kalbinden bıçaklayarak hayattan kopardı. katil, tutuklandı.



'KARA'OYUN
Hatay Arsuz'da yaşayan U. Karakoyun, 2 çocuk annesi eşi Nazlı Karakoyun ile tartıştı. Şiddetlenen olay yerini kavgaya bıraktı. Koca, yaşadığı cinnetle eşini balkondan aşağı attı. Nazlı Karakoyun'u hayattan kopardı. Gözaltına alınan U. Karakoyun, eşinin düştüğü yalanını attı. Ancak tutuklandı.


116 MİLYON DEVRETTİ
6 ve 5+JOKER bilen çıkmayınca 115 milyon 912 bin 514 lira devretti. 5 bilenler 622 bin 155 lira, 4 bilenler 4 bin 412 lira, 3 bilenler 319 lira, 2 bilenler ise 33 lira alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN