Ünlü ekonomist Korhan Berzeg olayı gizemini koruyor: Tina eşliğinde yapılan arama çalışmaları sonlandırıldı

Ünlü ekonomist Korhan Berzeg’le kaybolduktan 74 gün sonra geri dönen Tina adlı köpek, 16 saat aç bırakıldı. Aç kaldığı için Berzeg’in bulunduğu yere gitmesi beklenirken, Doberman cinsi köpek her seferinde Angela Berzeg’in de olduğu evin yolunu tuttu. İşte sizler için derlediğimiz 3 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2023 Güncelleme 03 Eylül 2023, 07:00
Ünlü ekonomist Korhan Berzeg olayı gizemini koruyor: Tina eşliğinde yapılan arama çalışmaları sonlandırıldı

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'in Gönen ilçesinde 17 Haziran'dan beri kayıp olan ekonomist Prof. Dr. Korhan Berzeg'le ilgili sis perdesi aralanamıyor. Berzeg'le kaybolduktan 74 gün sonra evine dönen ve GPS cihazı takılan köpeği 'Tina' eşliğinde yapılan arama da sonlandırıldı.

74 gün boyunca barındığı yere gitmesi için aç bırakılarak bulunduğu yere götürülen Tina, her defasında aranan Korhan Berzeg'e değil, yazlık eve geri döndü. 'Tina'nın bakımlı olduğu, üzerinde arazide kaldığına dair kir, toprak ve çamur gibi izlerin bulunmadığı, patilerinin ise temiz olduğu görüldü.

İlk olarak, köpeğin yakın bölgede alıkonulurken bırakıldığı ya da kaçtığı değerlendirildi. Tina'nın otomobille getirilip bulunduğu yere bırakıldığını düşünen ekipler, Tina'yı, İstanbul'a dönen Angela Berzeg'e teslim etti. Gönen Cumhuriyet Savcılığı, Tina'dan, alınan dışkı ve kan örneklerini laboratuvarda incelenmeye gönderdi. Tina'nın her seferinde eve dönmesi, uzmanlar tarafından da şaşkınlıkla karşılandı.

'AŞI'RI RİSK
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 vakalarında Ağustos ayında, bir önceki aya göre yüzde 38 artış yaşandığını, dünya genelinde 1,4 milyonun üzerinde vakanın rapor edildiğini duyurdu. Yeni varyantın özellikle Covid-19 aşısı olanları hedef seçtiğine dikkat çekildi.



PİSTLERİN MODASI
Alain ve Gerard Wertheimer'ın at tutkusu sınır tanımıyor. Chanel'in de sahibi olan iki kardeş, 40 milyar doları aşan servetiyle yarış dünyasının en güçlü isimlerinden oldu. 500'e yakın atı olan ve yılda 600 birincilik kazanan kardeşler, Fransız Derbi'sinde ve Amerika'da Breeders' Cup Turf'ta defalarca kupanın sahibi oldu.



'SAÇ'MA REKOR!
Yele şeklinde en uzun saç yarışmasında birincilik unvanını Tami Manis aldı. 58 yaşındaki Manis, 172,72 santimetre uzunluğundaki saçlarıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Manis, "Heyecanlıyım tabii ki. Sonuçta bir rekorun sahibi oldum. Hedefim rekorumu geliştirmek" dedi.

SURİYE 'ARAP'SAÇI
Deyrızor'daki Arap aşiretleri, PKK/YPG'ye karşı ayaklandı. Çatışmalarda 50'nin üzerinde kişinin öldüğü açıklandı. ABD, Suriye'de yine gaza bastı. Arap aşiretlerle PKK/YPG arasında büyük çatışmalar başladı. İddiaya göre ABD'nin maşası terörist Mazlum Kobani, Deyrizor Askeri Meclis Komutanı Arap asıllı Ahmet El Hubeyl'i Haseke'ye çağırdı. Tuzağa düşürüp "Yolsuzluk" iddiasıyla tutukladı. Bu hamle, Arap aşiretleri çok kızdırdı. YPG ile aralarında büyük çatışmalar başladı. Fırat'ın doğusu bir anda karıştı. Arap aşiretler, yoğun çatışmalarda 24 köyü YPG'den geri aldı. Çatışmalarda en az 50 kişinin öldüğü açıklandı.



İNZİVA BİTTİ
Mısırlı milyarder iş insanı Mohamed Al Fayed (94), oğlu Dodi'nin aşk yaşadığı Prenses Diana ile suikast gibi bir kaza sonucu ölümünden sonra inzivaya çekildi. Önceki gün hayatını kaybetti. Londra'nın ünlü mağazası Harrods'un ve Fulham futbol kulübünün eski sahibi olan Al Fayed'in, yıllarca İngiliz vatandaşı olmaya çalıştığı, ancak kendisine izin çıkmadığı kaydedildi.



TARİHİ İTİRAF
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kaybetti. Ama koltuğu terk etmedi. Her defasında kendini haklı çıkarmasını bildi. Şimdi de partilileri "Cahil" ilan etti. Ankara'nın ilçe başkanları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklama ile "Pes" dedirtti. Partililerin geçmiş tarihi bilmediğine sinirlendi! "CHP şu tarihte cami yıktı' dediklerinde o dönemi doğru anlatamadığınız için bu gibi şeyler üstümüze kalıyor.

Okuma kültürünü partide oturtmamız lazım. Kendi bastığımız kitapçıkları okumuyorsunuz. Partinin tarihini de iyi bilmemiz lazım. Grup toplantılarında söylediklerim sahada tekrarlanmıyor, insanlar duymuyor. Böyle olunca da biz yapacağımızı anlatamamış oluyoruz. Sahada tekseslilik sağlanamıyor" eleştirisini getirdi. Bunu duyanlar, "Yine suçu CHP'lilere attı. Sanki kendisi sütten çıkmış ak kaşık" diyerek tepki gösterdi.

YAPMA BİRADER
Şanlıurfa Viranşehir'de yaşayan Taha ve Elif Sunkar, kaybolan 16 yaşındaki kardeşleri İsa'yı yengeleri Besime Sunkar'ın kaçırdığını belirterek Esra Erol'dan yardım istedi. ATV'nin sevilen programı "Esra Erol'da"nın ekibi hemen harekete geçti. Kocası öldükten sonra kayınbiraderi ile kaçan 28 yaşındaki Besime Sunkar'ı bulup programa getirdi. Canlı yayında yenge Besime, 4 aydır sakladığı kayınbiraderi ile evleneceğini söyledi. Salon bir anda buz kesti. Her yerde İsa'yı arayan Sunkar ailesi, bu durumu kabullenmeyeceklerini söyledi. Canlı yayına katılan tüm taraflar, yüzleşti. İsa Sunkar, polis tarafından devlet korumasına verildi. Yenge hakkında da "Küçük çocuğu kaçırma" suçundan soruşturma başlatılacağı öğrenildi.
Yunus Emre KAVAK

P'ESTETİK' İSTANBUL'DA
Estetik Cerrah Alper Tuncel, eski eşi Estetisyen Emel Bayar'la tatil planı yapmak istedi. Evde eski eşinin erkek arkadaşı O.K'yi görünce sinirlendi. "Bu adamı evimde istemiyorum. Neden çağırdın" dedi. Bunun üzerine genç kadın arkadaşıyla evi terk etti. Ünlü doktor, Bayar'la konuşmak için eşinin Etiler'deki evine gitti. Evin bahçesinde gördüğü O.K. ile tartışmaya girişti. İddiaya göre O.K., Tuncel'i önce darp etti. Hastaneye gidip tedavi olan Tuncel, O.K., hakkında şikayet dilekçesi verdi.
Dilek YAMAN DEMİR

109 MİLYON DEVRETTİ
6ve 5+1 bilen çıkmayınca 108 milyon 666 bin 16 lira devretti. 5 bilenler 366 bin 50 lira, 4 bilenler 3 bin 173 lira, 3 bilenler 215 lira, 2 bilenler ise 21 lira alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN