Adana'da mide bulandıran görüntü! 12 kesilmiş eşek ele geçirildi!

Son dakika haberleri... Adana'nın Yüreğir ilçesinden gelen bir görüntü bu kadarına da pes dedirtti. İhbar üzerine hareket geçen zabıta ekiplerinin bir adrese yaptığı baskında 12 kesilmiş eşek, kesilmek üzere olan 2 eşek ve 6 at ele geçirildi. Skandal olaya lişikin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Canlı olarak ele geçirilen tek tırnaklı hayvanlar yediemin olarak belediyeye ait havyan barınağına teslim edilirken, kesilen hayvanlara ait et ve diğer parçalar ise imha edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2023, 12:14 Güncelleme 03 Eylül 2023, 17:55
Adana’da mide bulandıran görüntü! 12 kesilmiş eşek ele geçirildi!

İÇİNDEKİLER

Adana'da Yüreğir Zabıta ekipleri 12 kesilmiş et, kesilmemiş 2 eşek ve 6 at ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, olay, Bahçelievler Mahallesinde meydana geldi.

Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne Bahçelievler Mahallesinde eşek kesildiği ve etinin satılacağı ihbarı geldi.

İhbar üzerine harekete geçen zabıta ekibi adrese baskın yaptı.

Yapılan baskında 12 kesilmiş eşek, kesilmemiş 2 eşek ve 6 at ele geçirildi.

Olayla ilgili eşekleri kestiği öne sürülen iki şüpheli gözaltına alındı. Kesilen eşekler iş makinalarıyla tanışıp gömülerek yok edildi. Kesilmeden kurtarılan at ve eşekler ise barınağa teslim edildi.

Kesim yerinde çok miktarda kemik olduğu da görüldü.

BAKANLIKTAN OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı, Adana'nın Yüreğir ilçesinde tek tırnaklı hayvan kesilmesine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Adana'nın Yüreğir ilçesinde tek tırnaklı hayvan kesildiğine dair gelen ihbar üzerine İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz ile zabıta ve emniyet güçleri tarafından bir adrese baskın yapılmıştır. Yapılan baskında, canlı ve kesilmiş halde tek tırnaklı hayvanların bulunduğu tespit edilmiştir.


Canlı olarak ele geçirilen tek tırnaklı hayvanlar yediemin olarak belediyeye ait havyan barınağına teslim edilirken, kesilen hayvanlara ait et ve diğer parçalar ise imha edilmiştir. İlgili kişi hakkında adli işlem başlatılmak üzere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 40. Maddesinin (a) bendi gereğince Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş olup, ayrıca söz konusu kişiye idari para cezası uygulanmıştır. Halk sağlığını tehlikeye atan kişi/kişiler ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN