Neymar'ın bir dediği iki edilmiyor: Ünlü futbolcuya antrenmanlara gitmesi için özel helikopter!

Brezilyalı yıldız, yıllık 200 milyon Euro’ya Al Hilal’e gitti. Birbirinden pahalı hediyeler önüne dizildi. Şimdi de antrenmanlara gitmesi için helikopter tahsis edildi. İşte sizler için derlediğimiz 25 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2023 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 06:54
Neymar’ın bir dediği iki edilmiyor: Ünlü futbolcuya antrenmanlara gitmesi için özel helikopter!

İÇİNDEKİLER

Brezilyalı Neymar, Paris Saint Germain'den ayrıldı. Suudi Arabistan takımı Al-Hilal'le yıllık 200 milyon Euro'ya anlaştı. Kulüp sahibi Prens Al Saud ünlü futbolcuyu altın kaplamalı süper uçağı B-747 ile aldırdı. Suudi Arabistan ekibi, Brezilyalı yıldıza çılgın kazancının yanı sıra jestler de yaptı.

Al Saud, Neymar'a 290 kişi kapasiteli Boeing 757 ve bir helikopter hediye etti. Neymar'ın helikopteri, kaldığı otelden antrenman tesislerine giderken kullanacağı açıklandı. Bu arada Neymar'ın Embraer Phenom 100 ve Cessna Citation 680 modelinde iki özel uçağı daha var. Suudi takımının kendisine hediye ettiği pahalı hediyeler sayesinde filosu daha da genişledi.

İTİRAF
ABD ve İngiltere'nin ardından Ukrayna'ya en büyük desteği veren ülke konumundaki Almanya'da gündem Dışişleri Bakanı Baerbock'un sözleri oldu: Rusya'ya ambargo veya yaptırım var mı? Varsa neden Rusya bunu hissetmiyor da Avrupa ülkeleri hissediyor. Bu savaşın rasyonel kararlarla, medeni hükümetler arasında alacağınız rasyonel önlemlerle sonlandırılamayacağını gördük.



ALEV NÖBETİ
Çanakkale'deki orman yangınlarından en fazla etkilenen köylerin başında gelen Yağcılar Köyü'ndeki yangın kontrol altına alınmasına rağmen tedirginlik devam ediyor. Köyün, yaşları 18 ile 25 arasında değişen gençleri gece boyunca alevlerin yeniden yükselmesi ihtimaline karşı ellerinde fenerleriyle devriye atıyor. Nöbet tutan gençlerden Serkan Bırakma, "Arkadaşlarımızla köyümüzde devriye atıyoruz, duman tüten yerler oluyor, oralara bakıyoruz. Alevlenmesi durumunda ekiplere haber veriyoruz" dedi.



KAPIDA KARŞILADI
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak gezisi kapsamında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Erbil'de bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığının sosyal medya platformunda yaptığı paylaşıma göre, Fidan, diplomatik temaslarda bulunmak üzere ziyaret ettiği Erbil'de IKBY Başkanı Barzani ile görüştü. Görüşmede bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alınırken Barzani'nin Fidan'ı kapıda karşılaması ve kucaklaşmaları dikkat çekti.

'İRAN'ILMAZ
İstanbul'da bitmek bilmeyen telefon dolandırıcıları bu kez Kadıköy'de ikamet eden İranlı aileyi kandırdı. Dolandırıcılar, ailenin üniversite öğrencisi oğlu P.Z'ye ulaştı. Kendilerini polis olarak tanıttı. Bir operasyon yapılacağını söyleyerek evdeki nakit paraların güvende olması için almaları gerektiği yalanını attı. İranlı P.Z. bu dolandırıcılara inanıp evdeki yaklaşık 5 milyon lirayı yani 150 bin Euro ve 7 bin doları elleriyle dolandırıcının ellerine bıraktı. Konuyla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri parayı elden alan Kadir U.'yu yakalayarak gözaltına aldı.
YUNUS Emre KAVAK



BAK SEN CARETTAYA
Muğla'da 2019'da denize bırakılan ve "Tuba" adı verilen caretta caretta, uydu cihazıyla takibe alındı. Türkiye'den Adriyatik'e kadar izlenen ilk deniz kaplumbağası olduğu açıklandı. Tuba; Yunanistan, İtalya, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan ve Malta kıyılarına uğradı. Tam 25 bin kilometre yol yaptı. En çok ise Adriyatik kıyılarında kaldı.


145 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 145 milyon 324 bin 221 lira devretti. 5 bilenler 36 bin 75 lira, 4 bilenler bin 76 lira, 3 bilenler 56 lira, 2 bilenler ise 6 lira ikramiye alacak.

'PİS'MAN
Antalya'da inşaat şirketi sahibi Zehra Çatal, Yılmaz Fahrioğlu tarafından kurşunlandı. Ne yazık ki kurtarılamadı. Katilin savunması ise tanıdıktı: Para yüzünden tartıştık. Kendimi kaybettim. Silahı art arda ateşledim. Pişmanım!

HER GÜN ELMA ALZHEİMER OLMA
Her gün taze bir elma yemek, Alzheimer, depresyon ve anksiyete riskini azaltıyor.

EV'LİRA' SERVİS!
ANKARA'DA okul servislerine yüzde 70 zam yapıldı. 0-3 km., 10 bin 400 TL'ye 10-15 km. ise 15 bin 410 TL'ye çıktı.

EM'BİR'YO
Kastamonu'da Naşide- Satılmış D. çifti, organları vuran ve ölüme yol açan Zellweger Sendromu taşıyıcısıydı. Bu yüzden iki çocukları hayatını kaybederken doktorlar tek çarenin tüp bebek olduğunu açıkladı. Çift, genetik ayıklama yapılan tüp bebek tedavisiyle 3 yıl önce oğulları- Y'yi sağlıklı bir şekilde kucağına aldı. Çift, aynı yıl dondurdukları embriyonun transferiyle de ikinci oğulları Y.'yi kucakladı. İki kardeşin buluşması ise duygulandırdı.

GİZLİ İSİM KURTARMADI
İstanbul Avcılar'da özel bir hastanede genel cerrahi uzmanı olan Op. Dr. İbrahim Karahan, (55) Avcılar'daki bir otelin 206 numaralı odasında öldürülmüştü. Otel odasında işlenen cinayete ilişkin gözaltına alınan Ali Asker K. (26) ve Özbek sevgilisi Dilnoza B. (31) tutuklandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerden sonra "kasten adam öldürme" ve "Ateşli Silahlar Kanu'na muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi. 2 şüpheli savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Kan donduran cinayetle ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Doktor Karahan'ın kimliğini gizli tutmak için otele farklı bir isimle giriş yaptığı öğrenildi. Karahan'ın "İhsan Taşkın" adıyla otele kayıt yaptırdığı bildirildi.
Yunus Emre KAVAK

İŞKENCE AİLESİ ŞANLIURFA'DA
M.Ş. (15) ailesi tarafından işkenceye maruz kaldı. Ahırda elleri ve ayaklarından zincirle bağlandı. Babası İ. Ş. ile amcası M. Ş. ve ağabeyi A. Ş. gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan M. Ş.'nin vücudunun büyük bölümünde darp ve yara izlerinin bulunduğu anlaşıldı.

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ ÖNE ÇIKTI
2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Bu kapsamda Mardin'in tek Üniversitesi olan Mardin
Artuklu Üniversitesi büyük bir başarı elde etti. Lisans düzeyinde öğrenci alan bölümlerin yanı sıra ön lisans düzeyinde öğrenci yetiştiren birçok MAÜ Programı da yerleştirme taban puanlarına göre Türkiye Geneli önemli sıralarda yer aldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Sağlık Meslek Yüksekokulu bölümlerinden Çocuk Gelişimi bu bölümde öğrenci alan 53 devlet üniversitesi arasında 16. Sırada yer alırken Diş Protez 10. Sırada, İlk ve Acil Yardım 80 Üniversite arasında 32. Sırada, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 77 Üniversite arasında 23.Sırada, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama 4. Sırada, Yaşlı Bakım bölümü de 61 Üniversite arasında 11. Sırada yer aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN