Kağıthane'de uyuşturucu operasyonundan silahlı çatışma: 1 polis şehit oldu! Başkan Erdoğan'dan başsağlığı mesajı

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu sırasında polise silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis yaralandı. Çıkan çatışmada biri ölü 1'si yaralı 4 şüpheli ele geçirildi. Hastanede tedavi altına alınan ağır yaralı polis memuru Hakan Telli, yapılan tümü müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışma ve yaşananlar kameraya yansıdı.

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2023, 02:07 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 19:37
Kağıthane’de uyuşturucu operasyonundan silahlı çatışma: 1 polis şehit oldu! Başkan Erdoğan’dan başsağlığı mesajı

İÇİNDEKİLER

Kağıthane'de uyuşturucu operasyonu düzenleyen polislere ateş açıldı.

Kağıthane'de zehir çetesi polise saldırdı | VİDEO

Saldırganların açtığı ilk ateş sırasında iki polis yaralandı. Çıkan çatışmada, biri ölü 2'si yaralı 3 şüpheli ele geçirildi.

YARALI POLİS ŞEHİT OLDU
Yaralı polis memurları olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Bu sırada polislerin destek istemesi üzerine olay yerine çok sayıda Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Polisi ekipleri sevk edildi. Yaralı polis memurları Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi ve Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hayati tehlikelerinin olduğu öğrenilen polislerin yakınları ve aileleri hastaneye akın etti. Yaralı polislerden Hakan Telli yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Cadde ve sokakları ablukaya alan ekipler ateş açılan eve tekrardan girmek istedi. Çıkan çatışmada saldırganlardan Diyar A.(18) ölü olarak ele geçirildi. Polise ateş açan O.A. (27), A.A. (19), K.T. (22), G.D. (19) isimli saldırganlar ise gözaltına alındı. Gözaltına alınan saldırganlardan birinin yaralı olarak yakalandığı öğrenildi.

TÖRENLE UĞURLANACAK
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, gelen ihbar üzerine olay yerine giden ekibe, adrese girişleri esnasında içerideki şüpheliler tarafından uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açıldığı bilgisi verildi.

Açıklamada, "Binadan açılan ateş sonucu operasyonda görevli Hakan Telli ve A.Y.Ç. isimli polis memurlarımız ağır şekilde yaralanmıştır. Adrese çağırılan takviye ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen müdahale neticesinde D.A. isimli şahıs ölü, O.A. isimli şahıs yaralı, G.D, K.T. ve A.A. isimli şahıslar ise sağ olarak ele geçirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Şehit polis memuru Hakan Telli

Operasyonda yaralanan polis memuru Hakan Telli'nin kaldırıldığı hastanede şehit olduğu kaydedilen açıklamada, diğer yaralı polis memuru A.Y.Ç'nin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
İstanbul'un Kağıthane ilçesinde uyuşturucu operasyonu sırasında baskın yapılan evden açılan ateş sonucu ağır yaralanarak şehit olan evli ve 2 çocuk babası polis memuru Hakan Telli, İstanbul'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memlketi Tokat'ta getirildi.

Şehit Telli'nin naaşı karayolu ile Reşadiye'nin Bozçalı Beldesine getirildi. Celal ve Hatice Telli'nin çiftinin 4 çocuğundan 2'ncisi olan şehit polis memuru Hakan Telli için Bozçalı Beldesi mezarlığında tören düzenlendi.

Törene şehit Telli'nin yakınları sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali Numan Hatipoğlu, AK Parti Tokat milletvekilleri Mustafa Aslan ve Yusuf Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahri Bostancı, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve vatandaşlar katıldı.

Tokat Müftüsü Esat Yapıcı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Gündüz'ün cenazesi, beldede aile mezarlığında toprağa verildi.



BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, şehit polis memuru Hakan Telli'nin ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, İstanbul Kağıthane'de gerçekleştirilen operasyon sırasında açılan ateş sonrası yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Telli'nin ailesine mesaj göndererek, başsağlığı dileklerini iletti.

ADRESE BASKINDA ÇATIŞMA ÇIKTI
Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliğine bağlı Mobil Park timi saat 00.30 sıralarında Merkez Mahallesi Ferman Caddesi üzerinde bulunan bir adrese baskın düzenlendi.

Uyuşturucu ticareti yapıldığı tespit edilen eve yapılan baskında, polis ekiplerine uzun namlulu ve otomatik silahlarla ateş açıldı.

Açılan ateş sonucu polis memurları Hakan Telli ve A.Y.Ç. göğsünden vurularak ağır şekilde yaralandı.

UZUN NAMLULU VE OTOMATİK SİLAHLA ATEŞ AÇTILAR
Diğer polis memuru ise yara olmadan kurtularak bina dışına çıktı. Saldırının ardından polis memurunun ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele (TEM) Operasyon Timi, Çevik Kuvvet, Asayiş Ekibi ve Gece Kartalları yönlendirildi.

Cadde ve sokakların girişleri ablukaya alındı. Olay yerinde çok sayıda sağlık ekibi hazır bekletildi.

ÇATIŞMA ANLARI KAMERADA
Yapılan baskında saldırganlardan Diyar Anacur (18) ölü olarak ele geçirildi. Polise ateş açan O.A. (27), A.A. (19), K.T. (22), G.D. (19) isimli saldırganlar ise gözaltına alındı. Gözaltına alınan saldırganlardan birinin yaralı olarak ele geçirildiği öğrenildi.

Tüm bu yaşanan çatışma anları ve yaşananlar kameralara anbean yansıdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN