Togg talihlisi 3 ay boyunca yaşadığı deneyimi anlattı: Çok tasarruflu ve konforlu

Türkiye'nin yerli ve milli gururu çıktığı günden bu yana vatandaşların yoğun ilgisi ile karşı karşıya. Togg'u kullanan Eyüpsultan Belediyesi'nin ulaşım hizmetlerinde eğitmenlik yapan Ali Yentur (51), 3 ay boyunca bin 700 km yaptığı Togg'un çok tasarruflu olduğunu belirterek, "Tam dolu batarya ile şehir içinde 350-400 km gidiyor. Yaklaşık 250- 300 liraya şarj oluyor. Eğer şarj ünitesini kendiniz kurarsanız maliyet düşüyor. Biz kendi istasyonumuzda bataryayı 150 TL'ye dolduruyoruz. 10 numara bir araç"dedi.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 10:28 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 07:16
Togg talihlisi 3 ay boyunca yaşadığı deneyimi anlattı: Çok tasarruflu ve konforlu

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin yerli ve milli gururu Togg, ilk piyasaya çıktığı günden beri vatandaşların ilgi odağı.



Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından üretilen Togg ile bir hayal gerçeğe dönüştü.

'Bir otomobilden daha fazlası' sloganıyla yola çıkan Togg, 6 farklı rengiyle kullanıcılarla buluştu. Eyüpsultan Belediyesi'nin ulaşım hizmetlerinde eğitmenlik yapan Ali Yentur (51), belediye bünyesindeki Togg ile 3 ay boyunca yaşadığı deneyimi Sabah Gazetesi'ne anlattı.

ANKARAYA HEYECANLA GELDİM
Yentur, Togg'un ilk talihlilerinden birisi olduğunu belirterek, " Hem şehir dışı hem şehir içi yolculuğu yaptım. 3 aydır Togg kullanıyorum. Bugüne kadar 1700 kilometre yaptım. İstanbul'dan aracı almak için Ankara'ya 4 saatte çok büyük bir heyecanla gittim." şeklinde konuştu.

"EĞİTİM ALMASAM ARABAYI ÇALIŞTIRAMAZDIM"
Aracı kullanabilmek için eğitim aldığını belirten Yentur, "Bir saat boyunca araçla ilgili bize eğitim verildi. 30 yıldır araç kullanıyorum. Böylesini ilk defa gördüm. Arabayı vitese takayım gideyim diyen kişi arabanın içerisinde öylece kalır. Nasıl çalıştıracağını bile bulamazsınız. Tamamen akıllı bir sistemden oluştuğu için eğitimin önemini o gün anladım." ifadelerini kullandı.

Togg ile yolunun sürekli kesildiğini belirten Yentur, "Eğitimin ardından Ankara'dan İstanbul'a yolculuğumuz tam 8 saat sürdü. Çünkü sürekli yolda önümüzü kestiler. TIR'lar durduruyor, insanlar fotoğraf çektirmek istiyor. Bir ara jandarma durdurdu. Galiba ceza yedik diye düşündüm. Meğer onlar da fotoğraf çektirmek istemiş."dedi.

10 NUMARA ARAÇ
6 farklı rengiyle kullanıcılarla buşan Togg'un teknik özelliklerine dair de yorum yapan Yentur şunları söyledi:

Hızlanması fazlasıyla güzel. Çok sessiz ve çok konforlu. Trafikte sollayıp da geçemeyeceği bir araç yok. Çünkü şanzıman sistemi bulunmuyor. Kısaca 10 numara bir araç. Aynı zamanda çok tasarruflu. Tam dolu batarya ile şehir içinde 350-400 km gidiyor. Yaklaşık 250- 300 liraya şarj oluyor. Eğer şarj ünitesini kendiniz kurarsanız maliyet düşüyor. Biz kendi istasyonumuzda bataryayı 150 TL'ye dolduruyoruz. Diğer araçlardaki gibi 10 bin bakımı, triger kayışı değişimine ihtiyacı yok. Bu açıdan da avantajlı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN