Kasalarca domatesi çöpe döken market için Ticaret Bakanlığı harekete geçti!

İstanbul Pendik’te kilolarca domatesin çöpe döküldüğü anlar sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerin ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Çalışanlarının kasa kasa domatesi çöpe döktüğü markette yapılan incelemeler sırasında “Domastes Rio“ cinsi ürünün künye bilgisi olmadığı tespit edilerek, idari işlemler için tutanak düzenlendi. Öte yandan markette yapılan denetimlerde 20 ürünün fiyat etiket yönetmeliğine aykırı olduğu tespit edildi.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 11:07 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 12:20
Kasalarca domatesi çöpe döken market için Ticaret Bakanlığı harekete geçti!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de hasat dönemi öncesinde taşıma maliyetleri nedeniyle artan maliyetler halkın cebini zorladı.

Bu durumdan yararlanmak isteyen fırsatçılar ise fiyatları daha da artırmak için çeşitli yollara başvurdu.

Tonlarca meyve ve sebzeyi boş arazilere döken açgözlülülere, devlet geçit vermedi.

Hasadın başlaması ve tarlalardan bol ürün çıkmasıyla birlikte fiyatlar düştü, fiyat düşüşü market raflarındaki etiketlere yansıdı.

Bu sefer de düşen fiyatardan rahatsız olan bazı kişiler, sezon sonu yaklaşırken vicdanları sızlatan benzer görüntülerle tekrar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Pendik Üst Kaynarca'da market çalışanlarının kasa kasa domatesi çöpe döktüğü görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Bunun üzerine İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü olarak gerekli inceleme ve denetim gerçekleştirmek üzere harekete geçti.



Söz konusu markette yapılan denetim ve incelemeler neticesinde, şikayete konu olan "Domates Rio" cinsi ürünün 3 ton olarak alındığı, 882 kilosunun satışa uygun olmadığı için fireye ayrıldığı, fireye ayrılan kısmın çöpe döküldüğü beyan edildi.

882 kilo fire ile ilgili belgeler ve fireye ait fotoğraflar Ticaret İl Müdürlüğüne ve Ticaret Bakanlığına ibraz edildi.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI
Yapılan incelemeler esnasında "Domastes Rio" cinsi ürünün künye bilgisi olmadığı tespit edildi ve idari işlemler için tutanak düzenlendi. Gerçekleştirilen inceleme esnasında, markette bulunan diğer ürünlerde yapılan denetimde ise 20 ürünün Fiyat Etiket Yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle idari para cezası uygulandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN