Türbülans Çiğdem'in yeni skandalı patladı! Akrabalarını bile dolandırmış

Türbülans Çiğdem'in yeni dolandırıcılık hikayesi ortaya çıktı. Uçaklarda türbülansı önleyen çip yaptığını öne sürerek çevresindeki pilot, doktor, iş adamı kim varsa herkesten yatırım vaadiyle milyonlarda lira vurgun yaptığı iddia edilen Çiğdem İ.'nin mağdur ettiği iki akrabası daha ortaya çıktı. Çiğdem İ.'nin akrabası Emin Tezel, "İlk başta bahsettiği paralara inanamadım. 'Kardeşim bu paralar çok yüksek meblağlar, emin misin' dedim. 'Abi ben çok kazanacağım, çevreme de kazandıracağım' dedi. Meğer ortada ne bir çip ne de bir proje varmış. Bunun bizden aldığı para 20 milyon falan değil en az 100 milyonluk bir vurgun var. Bu kadın dolandırıcı." ifadelerini kullandı. Bir başka akrabası iş adamı Fatih Kuru ise kendisinden 3 milyona yakın para aldığını iddia ederek, "Şimdi hala yok 'çipi sattım para gelmedi. Ben de mağdurum. Dolandırmadım' diyor. Ama ortada ne bir belge ne de bir çip var. Ne de Kanadalı şirket dediği şirketle ilgili bir belge var" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2023, 10:03 Güncelleme 17 Ağustos 2023, 10:43
Türbülans Çiğdem’in yeni skandalı patladı! Akrabalarını bile dolandırmış

İÇİNDEKİLER

Türbülans Çiğdem'in yeni mağduları ortaya çıktı.

Uçakları türbülansa girmeden önce uyaran bir algoritma geliştirdiğini ve CAFA Chip adını verdiği bir çiple bunu engellediğini öne süren Çiğdem İ. kendisini akademisyen olarak tanıtıp önce akrabalarını ardından da çevresindeki bir çok kişiyi toplamda 20 milyon liradan fazla dolandırdığı iddia edilmişti.

Çiğdem İ. konuşup projesine inandırdığı kişilere yüzde 30 kar vadederek paraları aldı. Aldığı ilk paraları düşük miktarda olduğu için karı ile ödedi. Ama daha sonra kimseye hiçbir ödeme yapmadı. Aylarca paralarını alamayan mağdurlar çareyi savcılığa gidip şikayetçi olmakta buldu.

2 AKRABASINI DAHA DOLANDIRMIŞ
Türbülans Çiğdem'in mağdur ettiği 2 akrabası daha ortaya çıktı.

3 MİLYONA YAKIN PARA VERDİM
Çiğdem İ.'nin uzaktan akrabası olduğunu söyleyen mağdurlardan Fatih Kuru kendisinin dolandırıldığını öne sürerek, "Ben kendisi ile yıllardır hiç görüşmüyordu. Bana sosyal medya üzerinden mesaj atı. Abi böyle projem var bana destek olursan çok para kazanacağım dedi. Ben ilk başta inanmadım. Yüksek lisans tezi gönderdi. Onu gönderince gerçekten olduğunu düşündüm. 280 bin lira kadar para verdim. Daha sonra bana bunu karı ile ödedi. Bende inandım. Sonra ara ara toplamda 3 milyona yakın para verdim. Şimdi ne proje ne para ne de bir kuruş para veriyor. Tez bile yazmamış düz Fizik mezunuymuş. Her şeyi yalan bize gösterdiği belgelerde sahteciliği bile yapmış. Şikayetçi oldum" ifadelerini kullandı.

"MAÇ VAR LANSMAN İPTAL OLDU"
Çiğdem İ.'den yaklaşık 400 bin lira alacağı olduğunu öne süren bir başka akrabası Emin Tezel ise Sabah'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Benim teyzemin torunu olur kendisi. Beni aradı, uçaklara türbülansı uyarı verecek bir projem var dedi. Pandemi döneminde yanımda olacak kimse bulamadım Kanada'dan bir şirket buldum. Bana çip üretimi için yatırımcı lazım dedi. Çip satışı olunca karım 27 milyon dolar Kanada'dan para alacağım dedi. Ben kendisine bu paralar çok yapamayacağın vaatlerde bulunma diye uyardım. Abi benim kazancım çok etrafıma da kazandıracağım dedi. Üniversite için benim tez çalışmam dedi inandım. Parayı verdik. Nisan'da lansman olacak dedi türlü bahanelerle lansman olmadı. Birinde Galatasaray Beşiktaş maçı var adamlar gelemedi iptal dedi. Birinde otelde çalışanlar izinli iptal dedi. Bir sürü yalan çıkardı. Aradan zaman geçti 'para geldi' ama havada kaldı dedi. Bu sefer 'masak parayı inceliyor' dedi"

"VURGUNUN BOYUTU SÖYLENENDEN BÜYÜK"
Bizi bir bankaya bile götürdü diyen Tezel; "Bankacı para falan yok diyor bu hala var gelmemiştir diyor. Banka içini girdi böyle bir para yok dedi. Swap kodu yok dediler. O yalanda çıkmadı şimdi de bir Türk firmasına satacağını söyledi. Hatta normalde 10 milyon dolar alacağım totalde 20 milyon dolar alacağım dedi. Bu kadına hala inananlar olduğunu duyuyorum. Bir kuyumcu arkadaşımız 9 milyon lirasını kaptırmış. Bunun bizden aldığı para 20 milyon falan değil en az 100 milyonluk bir vurgun var. Bu kadın dolandırıcı. Kimse çekinmesin çıksın gitsin şikayetçi olsun." İfadelerini kullandı.

TÜRBÜLANS ÇİĞDEM
İddialara göre, fizik mezunu olan Çiğdem İ.'de kendisini tıpkı 9 milyar dolarlık şirketi bulunan Holmes gibi alanında çığır açacak bir buluş yapmış gibi gösterdi. Yaklaşık 5 ay önce kendisini, arkadaş çevresine ve akrabalarına fizik mühendisi olarak tanıtan Çiğdem İ. Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştığını iddia etti.

Herkese başarılı bir bilim insanı olduğu yönünde kendisini pazarlayan Çiğdem İ. geliştirdiği ve "CAFA CHIP" adını verdiği bir yazılımla uçakları türbülanstan önleyen bir çip yaptığını öne sürdü. Bu yazılım sayesinde uçak türbülansa girmeden önce pilota uyarı verip uçağı en güvenli yeni rotaya geçmesi sağlanacaktı.

"150 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILDI" DEDİ
Yazılı ve görsel medyada basını kullanarak kendisinin bu buluşunun reklamını yaptıran Çiğdem İ., geçtiğimiz Nisan ayında çıkan bu haberleri Instagram sayfasında da paylaşarak, çevresinde daha çok güven kazandı.

Türbülansı önlediğini söylediği projenin Türkiye ve dünyada çok sayıda şirkete pazarladığını ve 150 milyon dolar yatırım yapıldığını iddia etti.

Çiğdem İ.'nin zikrettiği söz konusu paranın büyüklüğüne kanan mağdurlar, deyim yerindeyse 'treni kaçırmak istemedi' ve startup'a para yatırmaya karar verdi.

YÜZDE 30 KAR VAADİ
Kendisine yatırım yapan kişilerin de yatırdıkları para üzerinden yüzde 30 kazanç sağladıklarını belirtip, insanların nasıl kazanç sağladığını gösteren hesap hareketlerini sosyal medyasından sürekli paylaştı.

Kendisine gönderilen paraları paylaşarak ağına çok sayıda kişinin düşmesini sağlayan Çiğdem İ. başta kendi akrabaları olmak üzere pilot, doktor ve mühendislerin de arasında olduğu çok sayıda kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdı.

"TELEVİZYONA ÇIKIP GÜVEN KAZANDI"
Tıpkı hemen hemen tüm dolandırıcılık vakalarındaki gibi, mağdurlara kısa bir süre yüzde 30'luk kar paylarıyla ödemeler gerçekleştirdi ancak mağdurlar verdikleri paraları peyderpey isteyince Çiğdem İ.'nin foyası ortaya çıktı.

İstekleri reddedilen mağdurlar savcılığın yolunu tuttu. Mağdurlar yaptıkları suç duyurularında, paralarını alamadıklarını belirterek Çiğdem İ.'den şikayetçi oldu.

Mağdur avukatlarından Elif Nur Aydın, "İlk aşamada gönderilen paraların getirisiyle birlikte paraları mağdurlara geri göndermiş. Daha çok para koparmak maksadıyla güven tesis etmiş. Para akışından emin olan yatırımcılar daha çok getiri elde etmek amacıyla daha yüksek tutarda para gönderdiklerinde ise, paraları belirtilen zamanda iade edilmemiş" şeklinde konuştu.

"ŞİKAYET EDERSENİZ HİÇ ÖDEMEM"
Avukat Aydın, Çiğdem İ.'nin devletin resmi devlet kurumlarında yer alan kişilerin de adlarını da kullanarak insanları dolandırdığını öne sürdü.

Aydın, "Nisan ayından bu yana hakkında yapılan birden fazla suç duyurusuna ilişkin verdiği ifadelerinde de 'İnsanların parasını ödeyeceğim' demek dışında elle tutulur bir savunma dahi yapmadı. Yasal işlem başlatmaya karar veren mağdurları da 'Eğer beni şikayet ederseniz, beş kuruş para ödemem' diyerek aba altından sopa göstermeye devam ediyor" açıklamasında bulundu.

"BEN DOLANDIRMADIM BENDE MAĞDURUM"
Çiğdem İ. ise ben bahsi geçen projeyi yaptım diyerek şunları söyledi; " Ben projeyi yaptım. Ödemelerimi de aldım ancak yurtdışı girişli olduğu için parada bir sorun oluştu ve şuan bloke konuldu. Ben insanların paralarını ödeyeceğim. Ben öğretim görevlisi olduğumu söylemedim. Ama o okullarda dersler verdim. Gidip okullara öğrencilere ders anlattım. Kimseyi dolandırmadım bende mağdur durumdayım. Bende paramı alamadım" dedi.

MURDOCH VE KİSSİNGER'İ BİLE KANDIRDI
Forbes Dergisi'nin "dünyanın kendi başına milyarder olan en genç kadını" olarak gösterdiği Holmes'in şirketine kanser ve diyabet gibi hastalıkları, iğnelere gerek kalmadan teşhis edebileceğini vadetmişti.

Henry Kissinger'dan Rupert Murdoch'a büyük isimler şirkete yatırım yapmıştı. Holmes'in foyası 2015'te çıkmaya başlayınca hakkında dava açıldı. Holmes dolandırıcılıktan 11 yıl hapis cezası aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN