SMA'lı Berinay'ın yarım kalan tedavisi tamamlandı!

Berinay, SMA’ya yakalandı. Toplanan paranın bir kısmı yatmadığı için tedavisi yarım kaldı. Ancak sorun aşıldı. Ve küçük kız Dubai’deki tedavi ile iyileşmeye başladı... İşte sziler için derlediğimiz 17 Ağustos tarihli TAKVİM yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2023 Güncelleme 17 Ağustos 2023, 07:00
SMA’lı Berinay’ın yarım kalan tedavisi tamamlandı!

İÇİNDEKİLER

Ankara'da yaşayan Zehra- Burak Özkesemen çiftinin kızları Berinay, 7 aylıkken hareketlerinde sorunlar yaşamaya başladı. SMA Tip 1 hastası olduğu anlaşıldı. İyileşmesi Dubai'deki gen tedavisine bağlıydı. Tedavi için gerekli olan 1 milyon 800 bin doların yüzde 65'lik kısmı Türkiye'de, kalan kısmı ise Almanya'da toplandı. Ancak Almanya'daki dernek parayı yatırmayınca Berinay Dubai'den geri dönmek zorunda kaldı. Aile dernek hakkında suç duyurusu yapınca dolandırıcılık soruşturması açıldı. Berinay için yeniden kampanya başlatıldı ve tedavi için gereken 500 bin dolar toplandı. Berinay, ikinci kez gittiği Dubai'de, bu kez gen tedavisi alarak Türkiye'ye dönüş yaptı. Gen tedavisi gören Berinay, yeniden kas fonksiyonlarını geri kazandı.



NAKŞİN'E KOL KANAT GERİN
Van'da işçi Mustafa ile ev hanımı Ayfer Özdemir'in 5 çocuğundan en büyüğü olan Nakşin, doğuştan engelli olarak doğdu. Dirsek altından kolları, diz altından da bacakları yoktu. Ancak Nakşin tüm engellere rağmen zorluklara karşı durdu. Haftada 2 gün eve gelen öğretmeni sayesinde okudu. Takdirleri alıp başarıya koştu. Ama onun tek hayali protez bacak ve koldu. Baba Mustafa Özdemir, geçen yıl valilik izni ile 70 bin TL toplandığını belirterek şöyle konuştu: Yetkililer ve hayırseverlere sesleniyoruz. Lütfen oğlum Nakşin'e yardım edin. Çünkü onun için almamız gereken protez tam 6 milyon TL değerinde.



HAVADİSE BAK! İSTANBUL
Esenyurt'ta bir hafta önce kaybolan husky (Sibirya kurdu) cinsi 14 aylık 'Oreo' isimli köpek Edirne'de ortaya çıktı. Köpeğin, veteriner hekim Batuhan Çalışkan (29) tarafından Edirne'nin Keşan İlçesi'nde bulunduğu açıklandı. Sahibi Yemen uyruklu Amr Tareq Gaber Farea'ya (23) teslim edilen köpeğin, kaybolduktan sonra alınarak Keşan'a getirildiği ve burada bırakıldığı vurgulandı. Farea, Çalışkan'a bin TL ödül verirken Batuhan Çalışkan ise parayı Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği'ne (KE-HAYKO) bağışladı.



İŞİNE ASILIYOR
Batman'da, dağcılık eğitimi alan Enes Taniş (26), 3 yıldır yüksek katlı binaların camlarını siliyor, dış cephe onarımlarını gerçekleştiriyor. Metrelerce yükseklikten düşme riskine rağmen işini severek yaptığını belirten Taniş, başka şehirlere de gittiğini ifade ediyor. Şunları söylüyor: Şu ana kadar çalıştığım en yüksek yapı 318 metre yükseklikteki Çanakkale Köprüsü. Günlük yevmiyemiz 2 bin 500- 3 bin 500 TL civarında. İşimi severek yapıyorum.

KAPİTAL'İST'
İstanbul'daki toplu taşımalarda kredi kartı ile ödeme dönemi başladı. Ancak tarifeyi görenler, gözlerine inanamadı! Çünkü 22.25 TL olan metrobüs ücreti, kartla yapılan ödemelerde 60 TL, 15 TL'lik İETT otobüsü ise 30 TL aldı. Vatandaş, isyan bayrağı açtı.



O ESNAF KONUŞTU
Adana'da çalıştırdığı fırının camına "Aşırı sıcaktan bunaldım. 3 gün çalışmayacağım Pazartesi, Salı ve Çarşamba kapalıyız" yazan Ramazan Şeker'in Mersin'e denize gittiği ortaya çıktı. Mersin'de deniz tatili yapan Şeker, "Adana 50 derece, fırının içi bunun 2-3 katı. Kendime izin verdim, denize çimmeye geldim" dedi. (Ziya RAMOĞLU)

MİT 'ARŞİV'E KALDIRDI
MİT, güvenlik güçlerine karşı çok sayıda eylemin faili olarak aranan Sidar Serhat kod adlı Celal Birdal'ı takibe almıştı. PKK/KCK- HPG basın ve arşiv sorumlularından Sidar Serhat kod adlı Celal Birdal, Konya Selçuk Üniversitesi-Mühendislik programında öğrenim gördüğü sırada PKK/KCK'nın Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) içerisinde sorumlu olarak faaliyet gösterdi. Daha sonra, terör faaliyetlerini Suriye ve Irak'ta sürdüren terörist. Irak/ Hakurk alanında ağır silah eğitimi aldı ve Irak/Zap alanına geçerek lojistik faaliyetlerinde sorumlu seviye rol üstlendi. Kurulan saha ajan ağıyla Irak'ın kuzeyinde Gare alanında operasyon başlatıldı. MİT'in saha ajanları, teröristin bazı örgüt mensuplarını eylem için Türkiye'ye gitmeye özendirmek amacıyla görüştüğü bilgisini elde etti. Bulunduğu konum belirlendikten sonra düğmeye basıldı. Sidar Serhat kod adlı Celal Birdal, beraberindeki diğer örgüt mensuplarıyla birlikte SİHA ile etkisiz hale getirildi. (Halit TURAN)

VER TOPRAĞI AL ÜYELİĞİ
Yaşayan tarih Henry Kissinger, "Ukrayna, toprak verirse Rusya savaşı bitirir" dedi. Şimdi de NATO, ağzındaki baklayı çıkarttı. NATO Genel Sekreteri Özel Dairesi Direktörü Stian Jenssen, "savaşı bitirmenin yolu Ukrayna'nın bir kısım toprağını Rusya'ya vermesinden geçiyor. Bu yapılırsa, Ukrayna NATO üyesi de olur" dedi. Ukrayna bu açıklamaya tepki gösterse de, Zelenski'nin kurmayları bu teklifi düşünmeye başladı.

YETER ARTIK!
Tekirdağ Çerkezköy'de bir fabrikada çalışan Ümit I. (26), İstanbul'da yaşayan kız arkadaşı Züleyha Adıgüzel'i (23) kiraladığı otomobille aldı. Çerkezköy'e gelen ikili, günlük olarak kiralanan dairede henüz belirlenemeyen nedenle tartıştı. Olay yerini kavgaya bıraktı. Ümit I., Züleyha Adıgüzel'i elektrik süpürgesinin kablosu ile boğarak hayattan kopardı. Katil, sabaha kadar cesedin başında bekledi. Ardından emniyete gitti. Olayı anlatarak teslim oldu. Cani, tutuklandı.



CANKURTARAN
İstanbul Beşiktaş'ta turistleri taşıyan servis şoförü, seyir halindeyken boğazına sakız kaçtığı için bir anda fenalaştı. Şoförün iyi olmadığını fark eden bir trafik polisi, heimlick manevrasıyla yardım etmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Yardıma Sinan Kaya, yetişti. Heimlick manevrasıyla şoförün hayatını kurtardı.


93 MİLYON DEVRETTİ
6+JOKER bilen çıkmayınca 93 milyon 70 bin lira devretti. 5+1 bilen de olmadı. 5 bilenler 397 bin 470'er, 4 bilenler 3 bin 486'şar, 3 bilenler 227'şer, 2 bilenler 22'şer lira alacak.


2 TALİHLİYE 1.6'ŞAR MİLYON
5 + 1 BİLEN 2 kişi, bir milyon 634'er bin lira kazandı. 5 bilenler 12 bin 815'er, 4+1 bilenler bin 39'ar, 4 bilenler 74'er, 3+1 bilenler 44'er, 3 bilenler 12'şer, 2+1 bilenler 20'şer, 1+1 ve 0+1 bilenler 10'ar lira alacak.

CZN BURAK'A HAPİS ŞOKU
Restoranı CZN Burak ismiyle tanınan Burak Özdemir ve İsmail Özdemir, izinsiz inşaat yaptırdıkları gerekçesiyle 5 yıla kadar hapisle yargılandı. Baba Özdemir, "Söz konusu taşınmaz bana ait. İşlem için belediyeden izin aldım" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN