Annesi için kariyerini feda etti! Futbolcu Murat Turan'ın sözleri kalplere dokundu: Bundan öte bir gurur olamaz

Vefa Spor’un genç yeteneği Murat Turan, annesinin siroz olduğunu öğrendi. İyileşmesi için nakil gerekliydi. Büyük bir kulüpten teklif almasına rağmen kariyerinden vazgeçti. Donör olup annesine ciğerinden bir parça verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2023 Güncelleme 15 Ağustos 2023, 06:57
Annesi için kariyerini feda etti! Futbolcu Murat Turan’ın sözleri kalplere dokundu: Bundan öte bir gurur olamaz

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da yaşayan 3 çocuk annesi Fatma Turan (51) 2 yıl önce karaciğer yağlanmasına bağlı siroz hastalığına yakalandı.

İyileşmesi karaciğer nakline bağlıydı. İlk önce kızı gönüllü donör oldu ancak sağlık incelemesinde bazı risk faktörleri saptandı. Bunun üzerine futbolcu Murat Turan annesine donör olmak istediğini açıkladı. Transfer teklifini geri çeviren Turan, karaciğerinin sağ lobunun yüzde 70'ini annesine bağışladı. Prof. Dr. Ayhan Dinçkan'ın gerçekleştirdiği nakil operasyonu sonrası sağlığına kavuşan anne Fatma Turan, gözyaşlarına hakim olamadı.

Evladı ile gurur duyan Turan, "Allah ne dileği varsa versin. Duygularım o kadar değişik ki; ciğerim bana ciğer veriyor yani, öyle bir duygu. Allah razı olsun, şimdiden bana evlatlık görevini yaptı. Allah herkese böyle hayırlı evlat nasip etsin" diyerek mutluluktan ağladı.

ANNEMİN GÜLÜŞÜ BANA YETER
Fedakar evlat Murat Turan ise şu ifadeleri kullandı: Böyle bir şeye vesile olduğum için çok mutluyum. İlk donör seçildiğim günden itibaren çok heyecanlıydım. Benim için önemli olan annemin sağlığıydı. Allah'a şükürler olsun ki anneme can olabildim. Annemin şu an sağlıklı olmasını ve o gülüşünü gördükten sonra benim için en güzel teklif, hastaneden donör olarak kabul edilmek oldu. Transfer olmak mı donör olmak mı derseniz tabi ki de donör olmak derim. Hayatımda aldığım en güzel teklif buydu. Bundan öte bir gurur olamaz diye düşünüyorum. Hayat bana çıkarabileceği en iyi fırsatı çıkardı diye düşünüyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN