Ciğerlerimiz yanıyor! Dört bir yanda alevlerle mücadele: İzmir, Antalya, Çanakkale...

Sıcaklıkların Türkiye genelinde artmasıyla birlikte ormanlık bölgelerden yangın haberleri arka arkaya gelmeye başladı. Türkiye'nin birçok noktasında alevlerle mücadele sürüyor. Antalya'nın Kemer ilçesinde ormanlık alanda 24 Temmuz Pazartesi akşam saatlerinde başlayan yangını söndürülmeye çalışılıyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, alevlerin kısa bir vadi içerisinde sıkıştırıldığını açıkladı. Dün akşam saat 22.30 sıralarında Çanakkale merkeze bağlı Sarıbeyli Köyü yakınlarında başlayan orman yangının ile İzmir'in Kınık ilçesinde, dün çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2023, 09:29 Güncelleme 27 Temmuz 2023, 16:06
Ciğerlerimiz yanıyor! Dört bir yanda alevlerle mücadele: İzmir, Antalya, Çanakkale...

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin birçok bölgesinde başlayan orman yangınlarına gece ve sabah saatlerinden itibaren müdahale edildi. Alevlerle süren mücadelede ekipler daha fazla alanın kül olmaması için adeta zamanla yarışıyor.

KEMER'DE ZORLU MÜCADELE
Antalya'nın Kemer ilçesi Göynük Değirmendere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 24 Temmuz Pazartesi akşam saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgedeki yangına gece saatlerinde gece görüşlü helikopterlerin desteğiyle karadan müdahale edildi.

Gece boyu süren mücadelenin ardından günün ilk ışıklarıyla havalanan çok sayıda helikopter ve uçak da çalışmalara katıldı.

Bölgede görev yapan helikopterler, denizden aldıkları suyu yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor. Karadan da çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye araçları ve orman işçileriyle alevlere müdahale ediliyor.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, alevlerin kısa bir vadi içerisinde sıkıştırıldığını açıkladı.

KINIK'TAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA
İzmir'in Kınık ilçesinin İbrahimağa Mahallesi'nde, dün saat 14.13'te, henüz belirlenemeyen bir nedenle ormanda yangın çıktı.

Yangını görenlerin ihbarıyla İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 7 uçak, 12 helikopter, 34 arazöz 13 su ikmal aracı, 7 ilk müdahale ekibi ve 6 iş makinesi ile söndürme çalışması başlatıldı.

Orman yangını rüzgarın da etkisiyle büyürken, alevlerin ilerlediği Çiftlik, Balaban ve Karatekeli mahalleleri tedbir amacıyla boşaltıldı.

Ekiplerin yoğun müdahalesi devam ederken, bugün sabahın ilk ışıklarında havadan müdahale tekrar başladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir'in Ödemiş ve Kınık ilçelerinde dün başlayan orman yangınlarından Ödemiş yangını kontrol altına alınmıştı. Kınık orman yangını da gece boyunca havadan ve karadan etkin müdahalemiz sonucunda kontrol altına alındı. Her iki yangını da soğutma çalışmalarımız devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

ÇANAKKALE'DE MÜCADELE
Çanakkale merkeze bağlı Sarıbeyli Köyü yakınlarında dün akşam saat 22.30 sıralarında nedeni henüz belli olmayan bir şekilde orman yangını başladı. Alevler kısa sürede büyüdü.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler karadan müdahaleye başladı.

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 35 arazöz, 5 dozer, 8 ilk müdahale aracı, 8 su ikmal aracı, 4 iş makinesi ve 300 personel ile çevre belediyelerin itfaiye ekiplerinin yanı sıra İl Jandarma Komutanlığına ait TOMA ve itfaiye ekibi sevk edildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman ile bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Saat 22.30'da çıkan yangına sabah saatlerinde hava desteği de başladı.

Ekipler, yaklaşık 16 saat süren yangını yoğun çabalar sonucu kontrol altına aldı.

Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN