Manisa'daki kuyu faciasında karar çıktı! Site yöneticisinden mide bulandıran savunma: Pişmanım demiyorum!

Manisa'da kan donduran kuyu faciasında Batu ile onu kurtarmaya çalışan babası Aytuğ Demir'in ölümüyle ilgili davada karar çıktı. İşte sizler için derlediğimiz 25 Temmuz tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2023 Güncelleme 25 Temmuz 2023, 06:57
Manisa’daki kuyu faciasında karar çıktı! Site yöneticisinden mide bulandıran savunma: Pişmanım demiyorum!

İÇİNDEKİLER

Manisa'da izinsiz açılan kuyuya düşen Batu ile onu kurtarmaya çalışan babası Aytuğ Demir'in ölümüyle ilgili davada karar çıktı!

Site yöneticisi Hamza Akiş, 18 yıl ceza aldı. Savunması ise mide bulandırdı: Pişmanım demiyorum!



YELKENLER FORA
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl 4. kez düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı'nın ilk etabı olan Halikarnas 100. Yıl Kupası, Muğla Yalıkavak'ta bugün start alacak. Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm Bakanlıkları'nın katkıları, Muğla Valiliği'nin desteği, DHL Express Ana Sponsorluğu'nda, Türkiye Yelken Federasyonu koordinasyonunda İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, dünyanın dört bir yanından gelen sporcular, şampiyonluk için mücadele edecek. 30 Temmuz'da Bodrum Kalesi'nde gerçekleştirilecek ödül töreni ile Halikarnas 100. Yıl Kupası, birincilere taktim edilecek...



KALBİMİZE GİRDİ
Çekya'da düzenlenen Para Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcu Öznur Cüre Girdi (25), kadınlar makaralı yay kategorisinde altın madalya kazandı. Girdi, 8 yıl önce babasının kullandığı araçla kaza yapması sonucu, annesiyle birlikte sakatlandı. Belden aşağısı tutmadı. Ama o yılmadı, spora sarıldı. Milli takımda başarılar kazandı. Hedefi 2024 Paris Paralimpik Oyunları...



ALKOL 'ALLAN' BAKAN!
Yeni Zelanda Adalet Bakanı Kiri Allan, önceki gece Wellington'da trafik kazası geçirdi. Olay sonrası gözaltına alınan ve 4 saat karakolda tutulan bakan Allan'ın alkollü olduğu belirlendi. Serbest bırakılan Allan, dün görevinden istifa ettiğini bildirdi. "Yaptıklarım iyi olmadığımı gösteriyor" dedi. Başbakan Chris Hipkins, "Bakanlık görevini devam ettirmesinin sürdürülemez olduğuna kanaat getirdi. Özellikle de Adalet Bakanı olarak..." sözlerini kaydetti.



YÜZEN HAPİSHANE
İngiltere, sığınmacıların barındırılacağı dev gemi yaptı. Denizde 18 ay boyunca 18 ila 65 yaş arası 500 erkek sığınmacının barındırılacağı açıklandı. "Bibby Stockholm" adlı dev gemi, Dorset sahilindeki Portland Limanı'na yanaştı. Tartışmalar başladı. Geminin demirlendiği Portland Adası sakinleri, "Bu durum onları hapishanede tutmakla eş değer" diyerek tepki yağdırdı. İnsan hakları örgütleri de uygulamayı, "İnsanlık dışı" diye tanımladı.


MAGUNDA DEHŞETİ
Gaziantep'te, iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Kurşunlardan biri, olay yerinde bulunan Serpil Temiz'in (39) göğsüne saplandı. Talihsiz kadın, kurtarılamadı.


7 KOCASIZ HÜRMÜZ!
Samsunlu Nezaket, Hamiyet, Hayriye, Sadiye, Fikriye, Saniye ve Serpil Angın kardeşler hiç evlenmedi. Çiçek satıp geçindi.



1.7 MİLYON DEVRETTİ
10 BİLEN çıkmayınca bir milyon 721 bin lira devretti. 9 bilenler 8 bin 943'er, 8 bilenler 507'şer, 7 bilenler 95'er, 6 bilenler 16'şar, hiçbir numarayı bilemeyenler 14'er lira alacak.



71 MiLYON DEVRETTİ
6+joker bilen çıkmayınca 71 milyon 864 bin lira devretti. 5+1 bilen de olmadı. 5 bilen bir kişi, 5 milyon 760 bin lira kazandı. 4 bilenler 3 bin 28'er, 3 bilenler 220'şer, 2 bilenler 21'er lira alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN