Eski basketbolcu Michael Jordan'ın serveti dudak uçuklattı!

Michael Jordan, yıllar önce basketbolu bıraktı. Ancak kazancı her geçen gün arttı. Serveti 2 milyar doları aşan ilk sporcu olarak yine tarihe yazıldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2023 Güncelleme 22 Temmuz 2023, 06:59
Eski basketbolcu Michael Jordan’ın serveti dudak uçuklattı!

İÇİNDEKİLER

Michael Jordan, basketbolu bırakalı yıllar olsa da serveti her geçen gün artıyor. 6 yıl önce ilk dolar milyarderi olarak tarihe geçen Air Jordan, serveti 2 milyar doları da aşan ilk sporcu oldu.

SERVETİ 2 MİLYAR DOLARI AŞTI
Chicago Bulls ile 6 NBA şampiyonluğu kazanan Michael Jordan dünyanın ilk dolar milyarderi sporcusu olmuştu. Chicago Bulls yılları sırasında 80 milyon doların üzerinde kazanırken, sponsorlar onu havaya uçurmuştu. Basketboldan daha fazla para kazandıracak hamleyi 1984 yılında yapan ve Nike ile anlaşan Jordan, dünyaca ünlü markası 'Air Jordan'ın temellerini kısa süre sonra atmıştı. Nike'nin kurucusu Phil Night, "Hayatımda aldığım en iyi karar Jordan ile yıllık 250 bin dolara imzalamaktı" diyerek ne kadar karlı bir iş yaptıklarını da açıklarken, bu hikaye kısa bir süre önce Matt Damon ve Ben Affleck'le beyazperdeye aktarılmıtı. Jordan buradan da hatırı sayılır bir telif alırken, serveti 2 milyar doların üzerine çıkan ilk sporcu olmayı da başardı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN