Ankara'da 6 yaşındaki çocuğa kan donduran işkence! Yemek vermeyip tuvalete kilitlemişler!

Son dakika haberleri... Ankara'da 6 yaşında bir kız çocuğuna annesi ve üvey babası tarafından sistematik bir şekilde işkence edildiği ortaya çıktı. Bu çerçevede, otomotiv sektöründe ortaya çıkan üretim, tedarik ve lojistik alanındaki sorunlar ile bu sorunların sebep olduğu arz ve talep dengesizliğini fırsata çevirmeye çalışanlara karşı Bakanlığımızca gerçekleştirilen yoğun denetimler hâlihazırda birçok şehirlerimizde aralıksız sürdürülmektedir. Bu denetimlerde Bakanlığımızca yapılan düzenlemelere uygun hareket etmeyen Otomobil yetkili bayileri tespit edilmiş olup, bu bayiler hakkında ağır idari para cezaları ve gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Bunun yanında, otomotiv piyasasındaki gelişmeler Bakanlığımızca yakından takip edilmekte olup, tüketicilerin araca erişiminin kolaylaştırılması amacıyla söz konusu sektördeki arz ve talep şartlarına bağlı olarak alternatif politika araçlarının veya düzenlemelerin uygulamaya alınması konusunda gerekli tüm adımlar atılacaktır. Vatandaşlarımızı rahatsız eden uygulamalara karşı, Ticaret Bakanlığımız teyakkuz halindedir. Adil, haklı ve istikrarlı işleyen piyasa şartlarını oluşturmak öncelikli görevimizdi

Giriş Tarihi 12 Haziran 2023, 09:54 Güncelleme 12 Haziran 2023, 10:07
Ankara’da 6 yaşındaki çocuğa kan donduran işkence! Yemek vermeyip tuvalete kilitlemişler!

İÇİNDEKİLER

Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki Leyla Ö. eşinin ölümünün ardından Hayati Ö. ile evlendi. Bu sırada Leyla Ö. ilk eşinden olan kızı Reyhan'ı kız kardeşine bıraktı. Bir süre sonra kızını yanına alan Leyla Ö., eşi Hayati Ö. ve 3 çocuğuyla birlikte yaşamaya başladı. Reyhan'ın küçük kızını kıskandığını bahane eden anne Leyla Ö., kız kardeşi Özlem İ.'yi arayarak almasını istedi. Özlem İ., 6 yaşındaki Reyhan'ı eve getirdiğinde, kıyafetlerinin kirli ve saçlarının dağınık olması nedeniyle yıkamak için banyoya götürdü. Bu sırada yeğeninin kollarının ve sırtının acıdığını söylemesi ve dokunmamasını istemesi üzerine şüphelenen teyze Özlem İ. yeğeninin vücudundaki morlukları görünce şok oldu.

YEMEK VERMEYİP TUVALETE KİLİTLEMİŞLER

Yürümekte de zorluk çeken küçük Reyhan teyzesine, ayağının acıdığını, üvey babasının tek ayak üzerinde beklettiğini, babasının eliyle, terlikle ve sopayla dövdüğünü söyledi. Özlem İ., Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek kız kardeşi Leyla Ö. ve eniştesi Hayati Ö.'den şikayetçi oldu.

Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında pedagog eşliğinde ifadesi alınan Reyhan Ö., annesi ve üvey babasının kendisini darp ettiğini, neden darp ettiklerini bilmediğini, yemek vermediklerini, kanepede tek başına uyuduğunu, banyo yaptırmadıklarını, kıyafet almadıklarını ve tuvalete girdiğinde ışığı kapatıp kapıyı kilitlediklerini söyledi.

'MAAŞ İÇİN BAKAMADIĞI ÇOCUĞU ALDI'

Leyla Ö. ve Hayati Ö. haklarındaki suçlamaları kabul etmezken, Özlem İ. beyanında, kardeşinin Reyhan'ı 20 günlükken kendisine bıraktığını, daha sonra Reyhan'ı bağlanan maaşı alabilmek için 'çocuğumu kaçırdılar' diyerek geri aldığını, 22 Haziran 2022'de kardeşinin tekrar arayarak Reyhan'ı almasını istediğini söyledi. Özlem İ., "Kardeşime gittiğimde valizi hazırdı kimseyle muhatap olmadan çocuğu aldım eve götürdüm. Üstü başı kirliydi, bakımsız görünüyordu.

Oram acıyor buram acıyor dedi. Sırtını gösterip babasının terlikle vurduğunu söyledi. Düzgün biçimde yürüyemiyordu, babasının tek ayak üstünde beklettiğini bundan dolayı ayağının ağrıdığını söyledi. Doktora götürdük, rapor aldırdık. Sabah'ta yer alan habere göre, Reyhan'dan özellikle kendisini kimin dövdüğünü sordum, üvey babasının dövdüğünü söyledi. 5 ay boyunca yanımda kaldı, ışıkları kapatmamıza izin vermiyordu, karanlıktan korktuğunu söylüyordu. Üvey babasının kendisini tuvalete kapatıp ışıkları söndürmesinden dolayı karanlıkta kalmak istemediğini söylüyordu. Leyla sosyal hizmetleri arayıp Reyhan'ın yanında kalmasını istemediğini söylemiş, benden aldılar şu an sevgi evinde" dedi.

SİSTEMATİK EZİYET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Leyla Ö. ve Hayati Ö. hakkında 'Çocuğa eziyet etme' suçundan 8'er yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede yer alan doktor raporunda Reyhan'ın vücudunda sıyrıklar ve ekimozlar oluştuğu belirtildi.

Çocuğun üstün yararı gereğince mağdurun beyanına itibar edildiği kaydedilen iddianamede, mağdur beyanındaki 'yemek vermeme, tuvalete kilitleyip ışıkları kapatma, sürekli olarak şiddet uygulama' şeklindeki eylemlerde, şüphelilerin eylemlerinin kasten yaralama boyutunu aşıp, sistematik şekilde mağdurun eziyet çekmesine yol açacak nitelikte bulunduğu ifade edildi.