Ankara'yı sel götürdü | Meteoroloji saatler önce uyarmıştı! Vatandaşlardan Yavaş'a büyük öfke

Ankara'da öğle saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak bazı bölgelerde su baskınlarına sebep oldu. Sağanak nedeniyle ev ve iş yerleri su ile doldu, cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar ise suya gömüldü. Sosyal medyada yer alan görüntülerde metroyu da su bastığı iddia edildi. CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı ve hizmet yetersizlikleri dolayısıyla vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ankaralılar, yaşadıkları bu durum karşısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Öte yandan Ankara Valisi Vasip Şahin, bazı alt geçitlerin kapatıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Giriş Tarihi 11 Haziran 2023, 15:31 Güncelleme 12 Haziran 2023, 08:39
Ankara’yı sel götürdü | Meteoroloji saatler önce uyarmıştı! Vatandaşlardan Yavaş’a büyük öfke

İÇİNDEKİLER

Ankara'da öğle saatlerinde sağanak ve ardından dolu yağışı başladı.

Kuvvetli yağışın zaman zaman artmasıyla bazı bölgelerde su baskınları yaşandı.

Ev ve iş yerleri su ile dolarken, cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar suya gömüldü.

Sürücüler yollarda biriken sular nedeniyle ilerlemekte güçlük çekerken, yağışa cadde ve sokaklarda hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlara sığınarak sağanağın durmasını bekledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara'da öğleden sonra için kuvvetli sağanak uyarısında bulunmuştu.

Ancak CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankaralılara her zaman olduğu gibi yine aynı manzaraları yaşattı.

A Haber Muhabiri Merve Pekmez bölgeden son durumu aktardı.

Pekmez, "Birkaç noktada da dolu yağışının da etkili olduğunu söylesek yanlış olmaz. Araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor. Ankara'nın bir noktasında değil birçok noktasında şu anda kuvvetli sağanak yağışlar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Olası sel ve su baskınlarına karşı Meteoroloji tarafından peş peşe uyarılar geliyordu." ifadelerini kullandı.

Bir vatandaş, yağmurda sürüklenmemesi için aracını iple ağaca bağladı.

ALT GEÇİTLER SU İLE DOLDU
Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Sıhhiye ve Çetin Emeç Bulvarı'nda da biriken sular nedeniyle araç sürücüleri ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Kazımkarabekir, Gazi ve Ankara Tren Garı alt geçitleri önlem amacıyla araç trafiğine kapatıldı.

Öveçler Vadisi'ndeki park yüksek kesimlerden gelen yağmur suyuyla doldu.

Cadde ve sokakların göle döndüğü Ankara'da metroyu da su bastığı iddia edildi. Sosyal medyaya düşen görüntülerde metronun tavanından sular aktığı ve vatandaşların tahliye edildiği anlar yer aldı.

Görüntülerin Sıhhıye durağına ait olduğu belirtildi.

ANKARA VALİSİ UYARDI
Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal meyda hesabından vatandaşları uyardı.

Şahin, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
İlimiz genelinde 11.06.2023 tarihlinde saat 12.00 de başlayan ve devam eden yoğun yağış nedeniyle bildirilen kapalı alt geçitler aşağıya çıkarılmıştır:

Ulaştırma bakanlığı alt geçidi
Mamak Boğaziçi köprü alt geçidi
Sabancı kız yurdu alt geçidi
Keçiören Yavuz Sultan Selim köprü alt geçidi
Altındağ Altınsoy köprüaltı alt geçidi,
Altındağ Mustafa TUNA köprüaltı alt geçidi,
Samsun yolu Telekom alt geçit,
Çiftlik Kavşağı Yenimahalle Yönü,
Kurtuluş Trafik ekipler amirliği önü
Balgat Ehli-Beyt altgeçidi,

Trafiğe çıkacak vatandaşlarımızın dikkatine sunulur.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Yavaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Kent merkezinde aynı anda birçok bölgede kuvvetli/fırtınalı sağanak yağışı başladı. Olumsuzluklara 1402 araç ve 3866 personelimizle anbean müdahale edeceğiz.

Yavaş'ın bu paylaşımına saniyeler içerisinde pek çok tepki geldi.

Bir vatandaş, Etlik'te önlem alınmadığını ifade etti.

Bir başka kullanıcı ise "Ankara'yı yönetemeyenler ülkeyi yönetmeye talip oldular. Allah korudu ülkemizi " dedi.

"Şu adamı dünyanın en büyük belediye başkanı diye yediriyorlar Ankaralı garibanlara. Muhtar olamayacak adamı başkan yaptılar. 1 aydır her yağmurda sel yazık" sözleriyle bir başka kullanıcı da eleştirdi.

Kısa sürede tepkiler çığ gibi büyüdü. Kullanıcılardan biri "Sayın başkanım her yağmurda olduğu gibi binamızı yine rogar bastı. Bodrum kat komple kötü durumda. Asansöz boşluğundan tut otoparka kadar her yağmur da bu çileyi çekiyoruz. Altyapıya artık bir el atsanız." dedi.

Yavaş'ın paylaşımına sinirlenen bir vatandaş ise " Yağmurun başladığını haber verdiğiniz için teşekkür ederiz. Sıcak koltuklarınızda ne güzel başkanlık..." ifadelerini kullandı.

Çığ gibi büyüyen tepkilere bir başka vatandaş ise " Belediye çalışmadıkça mazgallar temizlenmediği sürece bu selleri göreceğiz" şeklinde destek verdi.

Bir başka kullanıcı ise "Ekiplerinin müdahale etmiş hali buysa... Müdehalae edilmemiş hali nasıl olurdu acaba...Vahh Ankara'm vahh.." sözleriyle öfkesini dile getirdi.

BAKAN KOCA: "ANKARALILARIN HİZMETİNDEYİZ"
Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başkentte etkili olan kuvvetli sağanak sonrasında, 159 acil yardım kara ambulansı, 530 nöbetçi 112 personeli, 4 UMKE aracı ve 11 UMKE personelinin gerekli müdahaleler için görev başında olduğunu bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yoğun yağıştan kaynaklanan sel felaketine karşı Ankaralıların hizmetindeyiz." ifadesini kullandı. Bakan Koca, "İl Sağlık Müdürlüğü ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, 159 acil yardım kara ambulansı, 530 nöbetçi 112 personeli, 4 UMKE aracı ve 11 UMKE personeli gerekli müdahaleler için görev başında." bilgisini verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN