Bir bankanın mobil uygulamasında açık yakalayan Gezek kardeşlere 5 yıldan 10 yıla kadar hapis!

Recep Gezek ve Emre Gezek adlı kardeşler, özel bir bankanın mobil uygulamasında açık yakaladı! 16 milyar liralık vurgun yaptı. Soruşturma tamamlandı. Savcı “Bankanın açığı var. Herhangi bir yöntem gerekmiyor” deyip cezayı en alt sınırdan yazdı: 5 yıldan 10 yıla kadar hapis.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2023 Güncelleme 03 Haziran 2023, 07:00
Bir bankanın mobil uygulamasında açık yakalayan Gezek kardeşlere 5 yıldan 10 yıla kadar hapis!

İÇİNDEKİLER

Samsun'da bir akaryakıt istasyonunda çalışan Recep Gezek (26), banka hesabını ağabeyi Emre Gezek ile ortak kullanıyordu. Kardeşler, iki günde 70'e yakın işlemle toplam 16 milyar lirayı kendi hesaplarına aktardı.

İki kardeş önce cep telefonu, sonra da BMW marka otomobil aldı. Ardından da bütün akrabalarına "Borcu, sıkıntısı olan bize gelsin" diyerek haber gönderdi. Polis kontrolünde tesadüfen yakalanan iki kardeşten Emre Gezek'e, polisler 'Bu silahı neden taşıyorsun?' diye sordu. Gezek ise, 'Bu kadar paranız olsa, siz de taşırsınız' diye cevap verip hesabındaki paradan bahsedince olay patladı.



KAFAMA GÖRE YAZDIM
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bankanın merkezi İstanbul'da olduğu için başlatılan soruşturmada iki kardeş, adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Emre Gezek, "Hesapta para yoktu. Yatırım hesabına baktım. Hisse senedi hesabından 'para çek' yazan menüden para çekmek istedim. Miktar yazma kısmı çıktı. Kafama göre miktar yazdım. Her yazdığım miktar mevduat hesabına geçti" dedi. Bankanın kendilerini aradığını, hesapların bloke olduğunu aktara Emre Gezek, "Parayı devlete bağışlayacaktık" iddiasında da bulundu. Recep Gezek ise "Eğer bu işlem suç ise niye iki gün boyunca bloke koymadılar da para çekmemize onay verdiler. Art niyetli olsaydım 16 milyarı alır yurtdışına kaçardım." ifadelerini kullandı.

TEKNİK HATA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, bankanın genel müdürlüğü İstanbul'da olduğu için soruşturma başlattı. Savcılık, iki kardeş hakkında, 'Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Hırsızlık' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İddianamede kardeşlerin bankanın yatırım işlemleri limit kontrolünde yaşanan teknik aksaklıktan faydalanarak özel bir yazılım kullanmadan şahsi hesaplarına yüklü miktarda para aktardıkları anlatıldı. Kurumun günlük zararının, ödeme gününe göre faiz ve masraf ilave edilmek kaydıyla 1 milyon 239 bin 654 TL olduğu kaydedildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN