Kurtarma ekiplerinin sözleri yürekleri dağladı: Tüm ailesi ölmüştü...

E.İ.B, daha 10 yaşındaydı. Asrın felaketine uykuda yakalandı. Annesi E.İ.B’ye, babası ise her ikisine birden siper olmaya çalıştı. Ancak olmadı. Enkazdan bir tek o sağ çıktı. Kurtarma ekiplerinin sözleri yürekleri dağladı: Tüm ailesi ölmüştü. Onları görmesin diye büyük çaba harcadık...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2023 Güncelleme 23 Şubat 2023, 07:00
Kurtarma ekiplerinin sözleri yürekleri dağladı: Tüm ailesi ölmüştü...

İÇİNDEKİLER

Deprem, Adıyaman'ı da yıktı! Bali çifti, depremi hissedince hemen kızları Eylül İklim'i kucakladı. Anne Eylül'e, baba ise hem eşine hem de evladına siper olmaya çalıştı. Ancak 5 katlı apartman saniyeler içinde yıkıldı! Ekipler, günlerce betonların arasında bir hayat belirtisi aradı. 30'uncu saatte 10 yaşındaki Eylül'e ulaştı. Talihsiz yavru, hayatını kaybeden anne ve babasının koynundan alındı. Eylül'ü kurtaran ekipte yer alan Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, yaşadığı anları şöyle anlattı: Ses dinlediğimizde Eylül'ü duyduk. Eylül, 'Buradayım' diye bağırıyordu. Çalışmalarımıza başladık. Eylül'ün yüzüne zarar vermeyecek bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Enkazın ilk parçasını açtık, çocuğumuzun yüzünü gördük. Onun o gözlerinin parıltısını gördüğümüz zaman ekip olarak duygusal bir an yaşadık. Eylül'ün üzerindekini yastık veya halı sandık meğer annesiymiş. Annesi depremde Eylül'ün üstüne kapanıp, kurtarmak için çabalamış, baba da onlara siper olmuş. Anne ve babasının vefat ettiğini anlamaması için zarar görmemesi gerektiğini söyleyerek, Eylül'e yüzünü kapatacağımızı söyledik. İlk Eylül'ün annesini almak zorundaydık. Eylül'ün üzerinde olduğu için direkt onu aldık. Peşine babasını ona göstermeden Eylül'ü çıkardık.



ADIYAMAN'A GELEN DE AĞLAR GİDEN DE AĞLAR
İtfaiye amiri Muhammet Aydın, enkazda bulduğu kitap nedeniyle çok duygulandığını söyledi. "Kitabı enkazı kaldırırken buldum. 'Adıyaman'a Gelen De Ağlar Giden De Ağlar' adlı kitap. Bu kitabı, 3 vatandaşımızın cenazesini çıkardığımız enkazda bulduk. Kitaptaki gibi biz de giderken ağladık, dönerken ağladık" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN