Alanya'da ormanlık alanda yangın çıktı! Yerleşim alanları boşaltıldı

Güzelbağ ile Bayırkozağacı mahallelerindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, çok sayıda orman ve itfaiye ekibiyle karadan müdahale ediliyor.

Giriş Tarihi 27 Ocak 2023, 23:40 Güncelleme 28 Ocak 2023, 05:46
Alanya’da ormanlık alanda yangın çıktı! Yerleşim alanları boşaltıldı

İÇİNDEKİLER

Güzelbağ ile Bayırkozağacı mahallelerindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangına, çok sayıda orman ve itfaiye ekibiyle karadan müdahale ediliyor.



Alanya Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, bölgenin çok kayalık ve sarp olması sebebiyle mücadelede güçlük çekildiğini belirterek, "Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya itfaiye birimi ve Alanya Orman İşletme'ye ait tüm ekipler bölgeye kaldırıldı. Alanya Belediyesinden de su tankeri takviyesi yapıldı" bilgisini verdi.



YERLEŞİM ALANLARI BOŞALTILDI
Alanya itfaiye biriminden alınan bilgiye göre ise Bayırkozağacı susuz mevki, Emişbeleni Mahallesi Toslak mevkii, Konaklı Mahallesi Kemal Atlı İlköğretim Okulu üzeri, Payallar Mahallesi Davutlar Sokak'ta kısa aralıklarla başlayan yangınlara müdahale 4 farklı noktada devam ediyor.



Alanya Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya itfaiye birimine bağlı ekipler, çalışmalarını sürdürürken bölgede ise bu gece yarısından itibaren yağmurun etkili olacağı bildirildi. Öte yandan Bayırkozağacı mevkiinde bulunan yerleşim alanlarının yangın sebebiyle boşaltıldığı bildirildi.



YANGIN KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI
Antalya'nın Alanya ilçesi Güzelbağ ile Bayırkozağacı mahallelerinde yer alan ormanda gece geç saatlerde çıkan yangın, orman ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kısmen kontrol altına alındı. Yağmurun da söndürme çalışmalarını sürdüren ekiplerin işini kolaylaştırdığı belirtildi. Alevlerin sadece Bayırkozağacı mahallesindeki tepe noktasında devam ettiği, diğer bölgelerin kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.



'RÜZGAR OLMASA BU KADAR YANMAZDI'
Mahalle sakinlerinden Hasan Ali Soytürk, "Yangının elektrik hattındaki bir telin kırılması sonucu çıktığı söyleniyor. Çok fazla rüzgar var. Rüzgar olmasa buralar bu kadar yanmazdı. Mahallemiz boşaltıldı, karakolun olduğu noktada toplanıyor. Biz daha önce de yangını yaşadık. Ormanlarımız yandı. İnşallah hemen söndürürler" dedi.



YAĞMUR YANGININ YAYILMA HIZINI AZALTTI
Yangına yakın bölgedeki vatandaşları, can güvenliği için daha güvenli yere taşıdıklarını anlatan Yücel, şunları söyledi: "Elektrik tellerinden şüpheleniliyor ama elimizde somut bir belge yok. Hem Toslak, Emişbeleni bölgesinde hem de Bayırkozağacı bölgesinde orman yangını vardı. Toslak ile Emişbeleni bölgesindeki yangınlar yayılmadan söndürüldü. Buradaki bölgede yangın sürüyor. Yağmurun yağmasıyla biraz kontrol altına alındı. Meteoroloji verilerine göre ilerleyen saatlerde yağmurun etkisini arttırması bekleniyor. İnşallah daha fazla zarar oluşmadan yangın kontrol altına alınacaktır."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN