Sivas'ta asrın en sıcak günü! 1930'dan bu yana böylesi ilk kez oldu

Son dakika haberi | Sıcaklıklar Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Sivas'ta 1930 yılından bu yana en sıcak 20 Ocak günü yaşandı. İlde hava sıcaklığı 14 dere olarak ölçülürken, Sivaslılar sıcak havayı fırsat bilerek tişörtle sokağa çıkıp dondurma yediler.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2023, 15:11 Güncelleme 20 Ocak 2023, 15:11
Sivas’ta asrın en sıcak günü! 1930’dan bu yana böylesi ilk kez oldu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Sivas bugün sıfırın üstünde 14 dereceyle son asrın en sıcak 20 Ocak tarihini yaşadı.

Son yıllarda artan küresel ısınma ve beraberinde yaşanan kuraklık her gecen gün etkisini biraz daha hissettiriyor. Kış mevsiminin ortasında olmamıza rağmen halen kar yağmaması, daha kış gelmeden baharın habercisi çiçeklerin açması, ayıların kış uykusuna yatmaması şaşkınlıklara neden oluyor.



Türkiye'nin en soğuk illerinden biri olan, kış aylarında Sibirya'ya aratmayan Sivas'ta yaşanan mevsimsel kaymadan etkilendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 1930 yılından günümüze kadar tuttuğu kayıklara göre Sivas'ta 20 Ocak tarihlerinde ölçülen en düşük hava sıcaklığı 1974 yılında sıfırın altında 24 derece oldu. Tüm yılların genel ortalaması alındığında 20 Ocak tarihlerinde ölçülen ortalama en düşük sıcaklık sıfırın altında 8,5 dere olurken ortalama en yüksek sıcaklık ise 0,3 derece oldu.

Sivas'ta son 93 yılda 20 Ocak tarihlerinde ölçüler en yüksek hava sıcaklığı 9.6 derece olurken Sivas'ta bugün termometreler 14 dereceyi gösterdi. Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından tespit edilen bu sıcaklık son 93 yılın rekoru oldu.



TİŞÖRTLE ÇIKIP DONDURMA YEDİLER
Sivaslılar bu mevsimde hiç bu kadar sıcak bir havayla karşılaşmadıklarını belirterek, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını dile getirdiler. Montların çıkartıldığı Sivas'ta birçok kişinin tişörtlerle dışarı çıktığı görüldü. Bu tarihte Sibirya soğuklarının yaşanması gereken Sivas'ta tarihi kent meydanında tişörtlerle oturup dondurma yiyen gençler dikkat çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN