Doğu ekspresi bilet fiyatları ne kadar 2022? Doğu ekspresi bilet nasıl alınır? Güzergahı nedir, nasıl seyahat ediliyor?

Özellikle seyahat etmeyi sevenler tarafından Doğu ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Sorusunun yanıtı sıklıkla araştırılır oldu. Koronavirüs salgınından dolayı uzun süre seferlerine ara verilen, popüler gezilerden biri olan Doğu ekspresi Temmuz ayı itibariyle covid 19 önlemleri alınarak yeniden faaliyete geçti. Bu yolculuğa çıkmak isteyenler merakla Doğu ekspresi güzergahı nedir, nasıl seyahat ediliyor? Sorgulamalarını yapar oldu. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 13 Aralık 2022, 14:50 Güncelleme 13 Aralık 2022, 14:53
Doğu ekspresi bilet fiyatları ne kadar 2022? Doğu ekspresi bilet nasıl alınır? Güzergahı nedir, nasıl seyahat ediliyor?

İÇİNDEKİLER

Doğu ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu ekspresi bilet nasıl alınır? Güzergahı nedir, nasıl seyahat ediliyor? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. Sosyal medya fenomenlerinin sıkça paylaştığı gezlerden biri olan Doğu ekspresine katılmak isteyenler fiyat bilgisinin yanı sıra güzergahlar ve konfor alanının nasıl olduğuna dair bilgileri merak ediyor. İşte detaylar...

DOĞU EKSPRESİ NEDİR, GÜZARGAHI NASILDIR?

Zengin doğasıyla göze çarpan Türkiye'de bir yanda yeşilin binbir tonuna kucak açabilir diğer tarafta gökyüzünün sonsuz dinginliğiyle baş başa kalabilirsiniz. Her mevsim renk cümbüşünü anımsatan doğasıyla insanı içine çeken bu coğrafyayı bir pencereden izlemek harika olmaz mıydı? İşte Doğu Ekspresi, Ankara'dan başlayarak sırayla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars'ı yakından görme imkanı tanıyor.

DOĞU EKSPRESİ NEDİR, ÖZELLİKLERİ NASIL?

Doğu Ekspresi Ankara- Kars- Ankara arasında her gün işlemekte, pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşmaktadır. Kuşetli vagonlarda 10 Kompartıman bulunmakta her kompartımanda 4 kişi yolculuk yapabilmektedir. Çarşaf, pike ve yastık TCDD Taşımacılık AŞ tarafında verilmekte olup, kompartımandaki koltuklar istenildiğinde yatak olarak kullanılabilmektedir. Yemekli vagonda 14 masa 47-52 arasında değişen oturma yeri bulunmaktadır.

Trenin geçtiği doğal güzellikler nedeniyle gezginler, fotoğraf sanatçılarının oldukça yoğun talep gösterdiği trenlerdendir. En yoğun sezon yaz dönemi olup, bu sezonda seyahatler genelde pulman vagonlarla yapılmaktadır. Kış aylarında ise yürüyüş grupları, fotoğraf sanatçıları, dağcılık grupları, Üniversite öğrencileri, Öğretmenler gibi farklı meslek gruplarından talepler genelde kuşetli vagonlara alınmaktadır. Bu grupların tercihi Aralık sonunda başlayıp Mart ayı ortalarına kadar devam etmektedir. Doğu Ekspresi Ankara-Kars arasındaki seferini yaklaşık 24 saat içerisinde tamamlamaktadır.

Doğu Ekspresi içerisinde yer alan yemekli vagonlar ise 4'er kişilik masalardan oluşuyor. Yemekli vagonun içerisinde kahvaltı, çorba, sıcak yiyecekler, soğuk sandviçler ve sıcak/soğuk içecekler yer alıyor. Restoranın belirli bir açılış- kapanış saati bulunmuyor. 7/24 yolcuların hizmetine açık.

BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Haftanın belirli günleri faaliyet gösteren turistik doğu ekspresinde 2 yataklı 1. mevki kompartıman bilet fiyatı, 3 bin 100 TL olarak listelenmektedir. Bu fiyatın 1 Ocak 2023 itibariyle ne kadar olacağı ise henüz bilinmiyor.

DOĞU EKSPRESİ GÜZERGAHI VE SAATLERİ

Ankara Kalkış Irmak Kalkış Kayseri Kalkış Sivas Kalkış Erzincan Kalkış Erzurum Kalkış Kars Varış

17.55 19.20 01.15 05.18 11.11 15.28 19.27

Kars Kalkış Erzurum Kalkış Erzincan Kalkış Sivas Kalkış Kayseri Kalkış Irmak Kalkış Ankara Varış

08.00 11.50 15.52 22.25 01.29 07.18 08.53