Fatih Tutak'ın restoranı Michelin'ın 2 yıldızını alınca talep yağdı! Rezervasyonları dolan restoran fiyatları da artırdı

Fatih Tutak, Michelin’in 2 yıldızını aldı. Tarih yazdı. Restoranına talep yağdı. Ancak ilgiyle birlikte fiyatlar da arttı! Ortalama bin TL'lik zam yaptı. 23 Şubat’a kadar ise bütün rezervasyonlarını kapattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2022 Güncelleme 08 Aralık 2022, 06:59
Fatih Tutak’ın restoranı Michelin’ın 2 yıldızını alınca talep yağdı! Rezervasyonları dolan restoran fiyatları da artırdı

İÇİNDEKİLER

Türk mutfağı, dünyayı hayran bıraktı. Şeflerin şöhreti sınırları aştı. Onların bayında ise Fatih Tutak yer aldı.



Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden olan Michelin Rehberi de Tutak'ın bu başarısına kayıtsız kalmadı.



Tutak bu yıl İki Michelin yıldızı alıp tarih yazdı. Ve yıldızlarla birlikte İstanbul'daki restorana da ilgi arttı.



Herkes Fatih Tutak'ın mekanında yer kapmak için birbiriyle yarıştı. Rezervasyonlar doldu taştı. Yoğun ilgiden dolayı firma çalışanları telefonlara bakamadı. Ünlüler yer bulmak için hatırlı dostlarından destek isterken Tutak'ın da bu sırada mönüsündeki fiyatları yeniden revize ettiği ortaya çıktı.



TADIM MENÜSÜ: 3 BIN 200 TL
Ünlü restorancının bin TL'lik bir zam yaptığı vurgulandı. 1 Aralık itibarıyla yeni fiyatlar uygulandı. Tadım menüsü 3 bin 200 TL olurken yüzde 12 de servis bedeli yazıldı. Bunun içinde ise sadece su soda çay ve kahve vardı. Diğer içecekler ise extra olarak yazıldı. Eşleşme menüsünde ise şarap vardı. Şarap içmek isteyen de sadece bu menü için 2 100 artı yüzde 12 servis bedeli ödeme yaptı. Zamlara rağmen restoranda yer kalmadı. 23 Şubat'a kadar tüm masalar kapatıldı.



BOLU'DAN UZAK DOĞU'YA
Fatih Tutak, 1985'de İstanbul'da dünyaya geldi. Pekin, Tokyo, Singapur, Kopenhag, Hong Kong ve Bangkok'taki mutfaklarda kendini geliştirdi. Hem The Dining Room at The House of Sathorn hem San Pellegrino-Acqua Panna The Asia's 50 Best Restaurants 2017-2018 listesine hem de Michelin Guide 2018-2019 listesine girdi. 2019'da Türkiye'ye döndü ve Aralık 2019'da İstanbul'daki ilk restoranı Turk Fatih Tutak'ı açtı.



Aşırı talep yüzünden rezervasyonlara yetişemediklerini söyleyen Fatih Tutak'ın restoranı, en son La Liste 2023'de dünyanın en iyi 500 restoranından biri seçildi.



Restoranın müdavimlerı arasında Aslı Şen, Arzu Sabancı, Aslışah Alkoçlar gibi sosyetik isimler de bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN