TL- Vurgun! Dolandırıcıların son hedefi Kanada'da yaşayan gurbetçi kadın oldu

Kimi sosyolog, kimi finansçı, kimi de mühendisti! Her biri, sahtekarların bir ‘alo’suyla panikledi! Milyonlarca liralık servetlerini elleriyle teslim etti! Son mağdur ise Kanada’da yaşayan G.K. isimli gurbetçiydi. Talihsiz kadın, 500 bin liralık ziynet eşyasını kaybetti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2022 Güncelleme 03 Kasım 2022, 07:00
TL- Vurgun! Dolandırıcıların son hedefi Kanada’da yaşayan gurbetçi kadın oldu

İÇİNDEKİLER

Telefon dolandırıcılığının sonu gelmedi. Bir 'alo' kadar yakın olan sahtekarlar, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp milyonları cebe indirdi! Mağdur kimi zaman sosyolog, kimi zaman finansçı, kimi zaman profesör kimi zaman da yüksek mühendisti! Uyarılara rağmen adının terör operasyonuna karışmasından endişe eden mağdurlar, parayı dolandırıcılara elleriyle teslim etti! Son olarak sanatçı Bilge Ersel'in (85) 1 milyon dolar ve evlerini kaptırdığı öğrenildi.

'ALTINIM VAR' DEDİ
Türkiye, henüz bu olayın şokunu atlatamamışken, Bursa İnegöl'den gelen haber pes dedirtti! Kanada'da yaşayan G.K. isimli kadın, önceki gün çalan telefonuna cevap verdi. Adının terör soruşturmasına karıştığını öğrendi. "Kurtulmak için bankadaki paranı çek, bize teslim et" diyen sahtekarın sözünü dinledi. "Ziynet eşyam var" diyerek telefondaki şüpheliye evinin adresini verdi. Evine giden dolandırıcılara, 500 bin liralık altınını elleriyle teslim etti! Yakınlarının uyarısıyla kandırıldığını fark etti. Hemen Emniyet'e gitti! Polis, dolandırıcıların yakalanması için harekete geçti...



Sanatçı Bilge Ersel, 1 milyon doları ile evini kaybetti.



Yüksek Mühendis Ceren Ataman, 14 günde 36 milyon lirasını kaybetti.



Finansçı Aysun Mercan 13 günde tam 15 milyon lirasını kaptırdı.



Eski bakan Azimet Köylüoğlu, dolandırıcılara inanıp dairesini satacaktı.



İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar, 275 bin lirasını kaptırdı.



Sosyolog Nilüfer Narlı, tele dolandırıcılara 10 günde 10 milyon lirasını verdi.



PROF. Dr. Ahmet Demirel, 10 milyon lira dolandırıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN