Meteorolojiden 20 ile turuncu ve sarı kodlu uyarı! Sağanak yağmur, sel ve fırtına | HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20 ile yağış ve sel uyarısında bulundu. 20 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar geçerken şiddetli yağmurların ardından ani sel, su baskını ve kuvvetli rüzgarların olabileceği konusunda uyarı yapıldı. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sarı ve turuncu kodla uyardığı o iller ve 5 günlük hava durumu raporu...

Giriş Tarihi 09 Ekim 2022, 10:46 Güncelleme 09 Ekim 2022, 10:47
Meteorolojiden 20 ile turuncu ve sarı kodlu uyarı! Sağanak yağmur, sel ve fırtına | HAVA DURUMU

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü şiddetli yağış, sel ve kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. 5'i turuncu 15'i sarı olmak üzere toplam 20 il acil kodlarla uyarıldı.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENEN İLLER
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi ve birçok ilde kuvvetli rüzgar ile sağanak yağışın etkili olması tahmin ediliyor.

Öte yandan 20 il için 'sarı ve turuncu' kodlu uyarı yapıldı. Yetkililer, ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Bayburt, Tunceli, Bingöl, Hakkari ve Şırnak ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

5 İLE TURUNCU ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından toplam 20 ile sarı ve turuncu alarm geçildi.

15 ile sarı kodlu uyarı verilirken Bolu, Düzce, Karabük, Batın ve Zonguldak'a ise turuncu alarm uyarısı yapıldı.

İŞTE METEOROLOJİ'NİN UYARDIĞI O İLLER VE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

Artvin
Bingöl
Bitlis
Bolu
Diyarbakır

9 EKİM HAVA DURUMU RAPORU;

Elazığ
Hakkari
Kastamonu
Muş
Rize

10 EKİM HAVA DURUMU RAPORU;

Sakarya
Siirt
Trabzon
Tunceli
Van

12 EKİM HAVA DURUMU RAPORU;

Zonguldak
Şırnak
Bartın
Karabük
Düzce

12 EKİM HAVA DURUMU RAPOR

SARI UYARI: Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU UYARI: Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.