İBB'nin sorumluluk alanındaki Haramidere'den etrafa yayılan kötü koku vatandaşları isyan ettirdi! Arıtılmamış atık sular tahliye ediliyor!

İstanbul Esenyurt'ta bulunan İBB'nin sorumluluk alanındaki Haramidere'den etrafa yayılan kötü kokular vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Bölgeye giderek duruma tepki gösteren MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, dereye karışan suların ne atıkları olduğunun belli olmadığını belirterek, dayanılmaz bir koku yayıldığını ifade etti.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2022, 22:11 Güncelleme 08 Ekim 2022, 23:22
İBB’nin sorumluluk alanındaki Haramidere’den etrafa yayılan kötü koku vatandaşları isyan ettirdi! Arıtılmamış atık sular tahliye ediliyor!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da yaşanan yoğun yağışlarda birçok kez taşarak su baskınlarına neden olan Esenyurt'taki Haramidere, kokusuyla da vatandaşları mağdur ediyor.

HARAMİDERE'DEN YAYILAN KÖTÜ KOKU İSYAN ETTİRDİ | VIDEO



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki dereye akıtılan lağım suları nedeniyle etrafa yayılan kötü koku çevre sakinlerine zor zamanlar yaşatıyor.



Bölgeye giderek incelemelerde bulunan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Haramidere'ye akan lağım sularını göstererek duruma tepki gösterdi.



"DEREYE HANGİ ATIKALR ATILIYOR BELLİ DEĞİL"
Arzu Erdem, "Yine ağır bir lağım kokusu var ve lağım kokusunun sebebi tam şurada gördüğümüz gibi burada dereye karışan ve lağım olduğunu düşündüğümüz yani hangi atıklar atılıyor ne atılıyor belli değil.



"MASKE TAKSAM BU KOKUYA DAYANAMAM"
İşte bakalım normalde dere bu şekilde geliyor, simsiyah tabi bu da temiz değil bu arada ama derenin birleştiği yerde akış var ki bu tamamiyle şuan dayanılmaz halde. Maske taksam herhalde ben dayanamam burada lağım kokusuna."
ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN