Son dakika: Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! İstanbul'a sağanak geliyor! Bugün hava nasıl olacak?

Son dakika... İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağışlı havanın, 11 Ağustos Perşembe akşam saatlerine kadar süreceği açıklandı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış ve rüzgarın geleceği duyuruldu. İşte 9 Ağustos hava durumu...

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2022, 17:37 Güncelleme 09 Ağustos 2022, 19:02
Son dakika: Meteoroloji’den peş peşe uyarılar! İstanbul’a sağanak geliyor! Bugün hava nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Gece saatlerinden itibaren başlayarak perşembe akşamına kadar etkisini sürdürecek yağışlı hava için uyarıda bulundu.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK BEKLENİYOR
Yapılan açıklamada, kentin bu gece yarısından itibaren yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi.

Yağışların yarın gün içerisinde etkisini artırması ve yağış anında kuvvetli rüzgarla beraber yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanağın beklendiği aktarılan açıklamada, yağışlı havanın 11 Ağustos Perşembe akşam saatlerine kadar etkili olabileceği kaydedildi.

NORMALİN ÜSTÜNDE YAĞIŞLARA DİKKAT
Kentte yağışlı havayla birlikte şimşek ve yıldırım gibi hava olaylarının da beklendiği ifade edilen açıklamada, kısa süreli ve ani bastıran sağanaklar şeklinde etkili olması beklenen yağışların bazı bölgelerde normalin üzerinde olmasının öngörüldüğü bildirildi.

9 AĞUSTOS BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Denizlerde rüzgar Batı Karadeniz, Marmara, Orta ve Kuzey Ege ile Orta Akdeniz'de kuvvetli esiyor. Zaman zaman fırtına seviyesine de çıkması beklendiğinden ulaşımda aksamalar yaşanabilir. Marmara Bölgesinde parçalı bulutlu bir hava görülüyor. Bursa dolaylarında gök gürültülü sağanak yağış da etkili oluyor. Sıcaklık ise bölgede 32 ile 36 derece arasında ölçülüyor. Ege Bölgesinin kıyı kesimleri parçalı bulutlu, iç kesimleri ise gök gürültülü sağanak yağışlı. Bu yağışların Denizli ve Afyonkarahisar dolaylarında kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınları, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı.

kdeniz Bölgesinde parçalı bulutlar arasından güneş görülüyor. Bölgede sıcaklık en yüksek Adana çevrelerinde 35 derecelerde ölçülüyor. Antalya ve Hatay'da 29, Mersin'de 33 derecelik sıcaklık var.

Video oynatılamadı, ağ ya da sunucu hatası veya belirtilen format desteklenmiyor. İç Anadolu'da yağış batı kesimlerde etkili oluyor. Bölgenin kalanında hava az bulutlu. Sıcaklık bölgede en yüksek 33 derecelerde ölçülüyor. Yağışın aynı alanda Çarşamba günü de devam etmesi bekleniyor. Karadeniz Bölgesinde de gök gürültülü sağanaklar görülüyor. Sıcaklık Bolu'da 25, Samsun ve Trabzon'da 29 derece.

Doğu Anadolu'nun kuzeyinde dar bir alanda yağış bekleniyor. Bölgenin kalanında güneş görülüyor. Sıcaklık Kars ve Erzurum'da 29-31 derece, diğer kentlerde ise 36-37 derecelerde ölçülüyor.

Açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN