Seren Esmer 5 yıl önce trafik kazası geçirmişti! Hayata küsmedi engelleri aştı şampiyon oldu

Seren Esmer, 5 yıl önce trafik kazası geçirdi. Annesini kaybetti. Kısmi felç nedeniyle aylarca hastanede tedavi edildi. Ancak hayallerinden vazgeçmedi. Hastane odasında ders çalışıp önce fen lisesine yerleşti. Üniversite sınavında da dereceye girdi. Azmiyle herkese hayat dersi verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2022 Güncelleme 23 Temmuz 2022, 06:58
Seren Esmer 5 yıl önce trafik kazası geçirmişti! Hayata küsmedi engelleri aştı şampiyon oldu

İÇİNDEKİLER

Trafik kazası sonrası kısmi felç geçiren genç kız, üniversite sınavında dereceye girdi. Hem ailesini hem de öğretmenlerini sevindirdi. Adıyaman'da yaşayan Seren Esmer, 5 yıl önce trafik kazası geçirdi. Annesini ve kuzenini kaybetti. Kendisi de kısmi felç geçirdi. Bir yandan hastanede tedavi gördü, bir yandan da ders çalışmaya devam etti. 2017'de yapılan Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) 407 puan yapıp Adıyaman Fen Lisesi'ne yerleşti. Babası Orhan Esmer'in desteğiyle her gün tekerlekli sandalyeyle okuluna gitti. 4 yıl boyunca derslerinde üstün başarı gösterdi. Bu yıl da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girdi. Türkiye 126.'sı ve Adıyaman 1.'si olup herkesi sevindirdi. "Herhangi bir dershaneye gitmedim, okul dışında bir destek de almadım. Okulumun imkanlarını sonuna kadar kullandım. İmkansız diye bir şey yok, koşulların kötü olduğuna odaklanıp pes etmek kolay bir iş. Asıl iş, bunlara rağmen başarmak, azim inanmak ve çalışmak. Bunları yapınca hiçbir şey karşında duramayacak" dedi.



Seren, eğitimine fizik alanında sürdürmek istediğini söyledi. "Bilim insanı olmak istiyorum" dedi. Baba Orhan Esmer, "Kazada eşimi kaybettim. Kızımın hem annesi hem babası oldum. Üniversite sınavında da bu başarıyı yakaladığı için çok gururlandım" dedi.



DEVLET BABA
Bu yıl üniversite sınavında devlet koruması altındaki gençlerin de başarısı dikkat çekti.



Manisa'da Recep Can YKS'de sözel alanında Türkiye 323.'lüğü, Amasya'da Mevlüt Enes Türkoğlu ise sayısal alanda 6 bin 457.'liği göğüsledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN