Adana'nın ilk tüp bebeğiydi! 2016'da Tıp Fakültesi'ne girdi, diplomasını ise annesini tedavi eden doktor verdi

Özlem Çelik, Adana’nın ilk tüp bebeğiydi. 1996’da dünyaya geldi. Ailesinin evlat hasretine son verdi. 2016’da ise Tıp Fakültesi’ne girdi. Doktor olma hayalini gerçekleştirdi. Diplomasını veren kişi ise annesini tedavi eden Prof. Dr. Turan Çetin’di.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2022 Güncelleme 07 Temmuz 2022, 06:58
Adana’nın ilk tüp bebeğiydi! 2016’da Tıp Fakültesi’ne girdi, diplomasını ise annesini tedavi eden doktor verdi

İÇİNDEKİLER

Adana'da Kurtuluş ve Nermin Çelik çifti, 1986'da evlendi. 9 yıl boyunca bebek hasreti çekti. Son çare tüp bebek yöntemini denedi. Çukurova Üniversitesi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turan Çetin tarafından tedavileri gerçekleşti. İlk denemede hamile kalan Nermin Çelik, kızı Özlem'i dünyaya getirdi. Adana'nın ilk tüp bebeği olan Özlem, 2016'da üniversite sınavına girdi. Dünyaya geldiği Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşti. Bu yıl da okulunu bitirdi. Diplomasını hem annesinin doktoru hem de hocası olan Prof. Dr. Turan Çetin verdi. Özlem Çelik, "Uzmanlığımı Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda yapmak istiyorum" dedi.



EVLADIM GİBİ...
PROF. Dr. Turan Çetin, "Evlat gibi gördüğüm Özlem'in bu uzun yolculuğunda her zaman yanındaydım. Kendisinin hem öğrencim hem de meslektaşım olması gurur verici bir duygu" dedi. Özlem Çelik, doğumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Turan Çetin'i senelerce ziyaret etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN