İtalya'da radardan kaybolan helikopter için arama çalışmaları devam ediyor!

İtalya’da radardan kaybolan helikopteri arama çalışmaları devam etti. Eczacıbaşı Holding, o araçta 4 çalışanının olduğunu söyledi. Pilotun cep telefonundan sinyal geldiği iddia edildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2022 Güncelleme 11 Haziran 2022, 06:58
İtalya’da radardan kaybolan helikopter için arama çalışmaları devam ediyor!

İÇİNDEKİLER

Dünya, dün İtalya'da kaybolan helikopterin akıbetiyle sarsıldı! Lucca'dan Treviso'ya gitmek üzere havalanan Agusta Koala "AW119" tipi helikopterin Modena civarında radardan kaybolduğu açıklandı. Helikopterde 4'ü Türk, 2'si Lübnanlı ve biri de pilot olmak üzere 7 kişi vardı. Arama çalışmaları sürerken 4 Türk'ün Eczacıbaşı çalışanları olduğu ortaya çıktı. Şirketten yapılan açıklamada, 4 çalışanın kağıt teknolojileri fuarı için İtalya'ya gittiği açıklandı. "Türkiye ve İtalya'daki ekiplerimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir" ifadesi kullanıldı. Helikopterde bulunan Türkler'in isimleri ise Eczacıbaşı Holding'e bağlı Altınova'daki İpek Kağıt Fabrikası'nın müdürü Arif Cez, direktör Altuğ Erbil, üretim müdürü Serhat Kenar ve İlker Uçak'tı.



PİLOT PROFESYONELMİŞ!
İtalyan basını, helikopterin pilotu Corrado Levorin'in 'uçuş konusunda profesyonel' olduğunu yazdı. Pilota ait olduğu düşünülen telefona ait sinyalin tespit edildiği açıklandı.



EczacıbaşI Holding, 2017'de de benzer bir olayla sarsılmıştı. Şirkete ait helikopter, Büyükçekmece'deki televizyon kulesine çarpmıştı. 7 kişi kurtarılamamıştı. Helikopteri arama kurtarma çalışmaları dün sabah saatlerinden itibaren yeniden başladı.



4 TÜRK İÇİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR...
Serhat Kenar



İlker Uçak

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN